DU TRENGER INGENTING FOR Å HA DET BRA

img_5159

Du trenger ingenting for å ha det bra.
Høres det veldig rart ut?

Jeg oppdaget noe veldig interessant i sommer…

Jeg har alltid følt på at det er flere ting som må være på plass for at jeg skal være lykkelig i hverdagen. Jeg må helst ha en kjæreste, jeg må jobbe mye, trene som jeg vil, være sosial og generelt få ting gjort. Hverdagen min har vært formet etter dette og jeg er vant med å kjøre høyt tempo for å leve opp til egne krav. Da jeg dro på ferie til Nord Norge i sommer var det som om bobla sprakk og jeg tok livet helt med ro. Gikk fler dager uten å trene eller gjøre noe særlig, stresset ikke med noe og følte heller ikke noe desperat behov for noe annet enn å bare være.

img_5178

Da jeg kom hjem fra den utrolig deilige og avslappende ferien kjente jeg at «jaget» kom tilbake. Jeg kjente nok ekstra på det fordi jeg ble singel og behovet for å unngå mine egne følelser og tanker ved å gjøre ting, ble enda større. Dette var veldig slitsomt, så jeg tok kontakt med en veldig klok dame jeg kjenner. Jeg forklarte hvor frustrert jeg var over at roen jeg hadde på ferie ble revet bort fra meg så fort jeg kom hjem. Jeg var nysgjerrig på hva hun (som utenforstående) tenkte var problemet mitt siden jeg ikke fant roen her hjemme og hele tiden søkte forskjellige ting for å unngå mine egne tanker og følelser – og ikke minst hvorfor jeg var så redd for å være alene.

Hun spurte meg; Hva er det du har i Nord Norge som du ikke har her? 

På ferie hadde jeg ingen av de tingene jeg normalt sett «trenger» for å være tilfreds. Jeg har kjent på lykkefølelsen i små øyeblikk flere ganger og ikke bare i Nord Norge på ferie. Jeg får små glimt av den stadig vekk. Det fikk meg til å oppdage at alt dette styret jeg skaper rundt meg selv og tankene mine egentlig ikke er nødvendig.

img_5304

Jeg øver på å akseptere ovenfor meg selv at jeg trenger ikke andre mennesker for å kjenne på lykke og ro. Jeg trenger ikke å jobbe meg halvt i hjel for å føle meg produktiv og verdifull. Man kan ha to forskjellige opplevelser av en busstur – den kan være drit kjedelig og evig lang eller den kan gå kjempe fort fordi man slapper av. På samme måte kan jeg ha to vidt forskjellige opplevelser av min egen hverdag, alt utifra hva jeg tenker og føler. Er noe forandret? Nei. Kun det som foregår i hodet mitt.

Det var en stor oppdagelse for meg å innse at jeg trenger ingenting for å ha det bra. Sånn som ferien i Nord viste meg. Ingen kjæreste, fri fra jobb, ingen trening og ingen spesielt produktive gjøremål. Ting jeg tidligere har identifisert meg med og kloret meg fast ved hjemme. Når alle disse tingene som jeg alltid har trodd at gjorde meg lykkelig, ikke var der, var jeg lykkeligere enn noen gang.

Du har det du trenger for å være lykkelig her og nå – uavhengig av omstendighetene dine, hva du oppnår, hvem du er med eller hvordan du ser ut. Det er noe å tenke over… 😉

3 comments
  1. Du berører et brennende aktuelt tema igjen. Utrolig lærerikt å lese bloggen din. Jeg får både oppmuntring,trøst,blir trigget til å gjøre mitt beste og sist men ikke minst,jeg lærer enda mer å finne min stil,min trenings puls, og å bare være, og å glede meg i øyeblikket. Takk for utrolig topp blogginnlegg ! Du er helt unik!

  2. Du berører et brennende aktuelt tema igjen. Utrolig lærerikt å lese bloggen din. Jeg får både oppmuntring,trøst,blir trigget til å gjøre mitt beste og sist men ikke minst,jeg lærer enda mer å finne min stil,min trenings puls, og å bare være, og å glede meg i øyeblikket. Takk for utrolig topp blogginnlegg ! Du er helt unik!

  3. […] jeg er kommer ikke an på hvor mye jeg jobber, trener eller presterer. Les mer om denne oppdagelsen her. ♥ Man kan ikke gi andre sitt beste om man ikke tar vare på seg selv, og man kan heller ikke […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *