VIT HVA DU – IKKE – ØNSKER!

Vi fokuserer ofte på alt vi vil ha, alt vi vil oppnå og hvordan vi ønsker å se ut. Personlig finner jeg mer motivasjon i å vite hva jeg ikke ønsker, hvordan jeg ikke vil ha det og hvordan jeg ikke vil se ut. Det gir meg følelsen av at jeg hele tiden har målet foran meg, istedet «et sted i fremtiden».

Jeg skal fortelle om noen episoder som motiverer meg. Opplevelser som sitter hardt i kroppen og ga meg følelser jeg aldri ønsker å kjenne på igjen.

img_7597

Jeg husker det som det skulle vært i går. Jeg var sikkert ti år og litt smålubben. Sto i kø på europris eller en lignende butikk, og en bekjent av familien gjorde meg obs på kurva som sto bak meg med masse greier oppi. «Pass på så du ikke meier ned det der med bakenden nå». Helt sikkert ment som en slags spøk, men jeg følte meg helt forferdelig. – Og jeg ville aldri igjen oppleve at noen måtte si ifra så jeg ikke veltet ting med fettet mitt.

Jeg var fjorten år og syltynn. Sto i køa på apoteket og skulle kjøpe avføringsmiddel. Da jeg skulle betale så jeg blikket til kassadama. Hvordan hun målte meg opp og ned. Så på meg med forakt i blikket, hvertfall følte jeg det sånn. Hun visste at jeg ikke hadde forstoppelse. Der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri igjen skulle være ei stakkarslig jente kassadama på apoteket så på med det blikket. Jeg følte meg liten- og svak, og jeg hater den følelsen.

img_8777

Jeg sto utenfor min daværende jobb – telefonsalg. Det pøsregnet og jeg ville heller stå der  i regnet enn å gå inn igjen etter pausen. Jeg hadde så lite lyst til å dra på jobb at jeg nesten begynte å grine hver dag. Jeg måtte, for å tjene penger til PT utdannelsen. Jeg var en god selger også og tjente godt, men selve jobben i seg selv var helt grusom og det var mye press. Mens jeg sto der i regnet bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle være der igjen, at jeg hadde en jobb jeg gruet meg så hardt til å utføre. Jeg bestemte meg også for at jeg aldri igjen skulle være nødt til å gjøre noe som jeg mener er skittent og feil- for penger.

Disse tre episodene sitter hardt i minnet, og jeg tenker på dem ofte for å motivere meg selv til å jobbe for den tilværelsen jeg vil ha. Jeg vil ha en fysikk jeg trives med og føler meg vel i. Jeg vil være frisk både fysisk og psykisk. Ingen skal trenge å synes synd på meg. Jeg vil gå på jobb med en god følelse av at jeg gjør noe bra for andre, og jeg vil ikke trenge å gjøre noe jeg egentlig ikke liker for å være økonomisk uavhengig.

img_8540

Hva trigger dette meg til å gjøre?
Gå på morgentrening kl.07.30. Foodpreppe for hektiske dager. Spise sunt og velge smart. Gi kundene mine det beste jeg har å tilby av hjelp. Svare på mails i hver eneste ledige stund. Gi råd fra hjertet. Bruke tid på kurs og selvutvikling.  – Handlinger som sikrer meg den hverdagen og tilværelsen jeg ønsker for meg selv.

…Hva med deg?
Kanskje du ikke vil være den jenta som griner i prøverommet? Kanskje du ikke vil være den som får sparken på jobb? Kanskje du ikke ønsker å være den som sitter på sengekanten å venter på melding fra en fyr…? Du har makta. Skap din egen hverdag.

3 comments
 1. Takk for en flott vinkling på det! Du ga meg noe å tenke på…

 2. Her sitter jeg, hjemme da jeg ikke kan slutte å gråte. Det har ikke skjedd noe spesielt, bare mye endringer/stress og press på jobb. Å sitte på do å gråte daglig er ikke gøy. ER bare for mye for meg..
  Så gjorde slik jeg pleier innimellom, tittet innom bloggen din – og så dette innlegget.. Hjelpes, føltes SÅ spot on!

  Så takk, Julie for at du er en så fin jente som du er!
  Du inspirerer ikke bare angående trening vet du 😉

  Klem fra en som skal ta grep i livet (step 1: titte etter annen jobb, og søke!)
  Håper du får en herlig dag, flotteste Julie

  1. Jeg har vært der jeg og Margit!
   Håper du finner en løsning så du slipper å ha en hverdag som sliter på deg.
   Takk for gode ord. Sender deg en klem! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *