SPØRSMÅL; BESATT AV BEVEGELSE?

img_2203-001

Hei folkens!
Jeg fikk et spørsmål på mail som jeg gjerne vil svare på i plenum da det er et veldig aktuelt tema og reell situasjon for mange. Her er mailen jeg mottok;

«Jeg er svært aktiv; trener opptil 5 ganger i uka og har en jobb som lærer. Likevel har jeg store problemer med å sette meg ned i løpet av en arbeidshverdag (08-16). Dette kan være alt fra møter til kurs jeg må være på. Dette fordi jeg da av en eller annen grunn føler at jeg ikke er aktiv nok og at jeg ikke forbrenner noe når jeg sitter. Jeg vet det er helt tåpelig… Jeg må derfor spørre deg, hvor mye sitter du iløpet av en arbeidshverdag? Har det noe som helst å si for kroppen og forbrenninga om jeg står eller sitter i noen perioder iløpet av en arbeidsdag? Jeg føler jeg faktisk må trene det dobbelte de dagene jeg vet jeg må sitte litt lengre i strekk»

img_2202

Først; takk for spørsmål!
Jeg skjønner veldig godt hva du mener. Det å være i bevegelse hele tiden kan bli en slags besettelse og til slutt noe man gjør fordi man føler seg dårlig/at man bruker mindre energi om man ikke gjør det – noe som er veldig negativt. Det er sant at det å være i bevegelse gjør at man bruker mer energi, men det er også uhyre viktig å tenke på at man også trenger hvile. Man kan fint være veldig aktiv så lenge  man også får tilstrekkelig hvile, og da tenker jeg ikke bare rent fysisk, men også psykisk. Om man går rundt å «stresser» hele dagen med at man må holde seg aktiv så er dette noe som påvirker kroppen vår svært negativt. Ikke bare er det slitsomt, det er også svært tappende.

img_2200-002

For min del har jeg veldig variert aktivitetsnivå. Noen dager er det mye kontorarbeid, andre dager er det mer pt-timer. Når jeg har mange timer på kontoret sørger jeg for å reise meg en gang i halvtimen. Ikke for å brenne mest mulig kalorier, men mer for å holde kroppen i gang og for å løsne opp i rygg og skuldre. Istedet for å fly rundt hele dagen sørger jeg for å gjøre den jobben jeg skal sittende og heller ha energi til å få en knall god styrkeøkt enten i forkant eller etterkant. For din del så er ikke latskap et problem da du trener veldig mye, så jeg råder deg til å slappe av innimellom takene. Fortsett å være aktiv, men ikke stress med å forbrenne mest mulig. Reis deg gjerne innimellom om det blir flere timer stillesittende, men ikke stress med det. Du brenner kalorier hele tiden, også når du sitter! Og husk; hjernen bruker også energi 😉

Håper det var ok svar!
Lurer du på noe? Send meg gjerne mail; din.pt@live.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *