SUKKERFRIE KAKEMENN; STOR DEIG

img_1624

Det første jeg gjorde da jeg våknet i dag var å støvsuge leiligheten for så å kjevle ut kakemanndeigen jeg lagde i går. Haha snakk om å starte dagen på ekte husmor vis!

Det første brettet ble, tradisjon tro, litt mislykket. Jeg brukte litt for lite mel, forhastet utrrykkingen og stekte dem litt for lenge. Men, det er jo litt av sjarmen, er det ikke det da? Det andre brettet ble heldigvis mer vellykket. Smaken er uansett veldig, veldig god. Like vellykket som i fjor!

Her er oppskriften jeg bruker. Den gir ca 4 brett;
100 g ekte smør (smeltes og avkjøles litt)
4 dl skummet melk (tilsettes avkjølt smør)
130 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
2 ts hornsalt
ca 700 g mel

img_1634

Tilsett litt og litt av det tørre i det våte mens du rører. Tilsett mer mel dersom deigen blir for løs. Jeg ender alltid opp med å tilsette litt mer enn oppskriften sier. La deigen stå kjølig noen timer eller over natta. Jeg syns smaken blir desidert best om den får stå over natta. PS: Om du liker dem veldig søte bør du tilsette mer søtning enn jeg har gjort. Eventuelt sukker.

Så er det bare å kjevle ut, trykke ut og steke på 175 grader i 7-9 min ! 🙂 Liker du dem sprø kan du la dem stå litt lenger til de er litt mer gyldne. Liker du dem myke kan du ta dem ut når de akkurat er blitt litt gyldne i kantene.

Jeg måtte endevende leiligheten for å finne utstikkerne mine. I fjor hadde jeg ikke kjøpt før jeg skulle bake og endte opp med å måtte skjære dem ut med kniv for hånd. Etter mye leiting slapp jeg altså «suksessen» fra i fjor og fant noen ordentlige former! Jeg er en utålmodig sjel, så fine blir de aldri uansett. Men smaken er vel viktigst, hva? 😉

I dagens luke i x-life kalenderen får du alt treningsutstyr fra Abilica med 25% rabatt. Blant annet doorgym som gir deg muligheten til å trene på chins og pullups hjemme!

God lørdag! <3

img_1634

7 comments
  1. Jeg syns de ble fine, jeg 🙂

    1. hehe takk! 😀

  2. Jeg syns de ble fine, jeg 🙂

  3. Smaker de som vanlige kakemenn? 🙂

    1. jepp! 🙂

  4. Hei du:)! Hva slags mel brukte du her?

    1. vanlig hvetemel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *