VALG AV ØVELSER #3

I del 1 tok jeg for meg basic krav jeg har til øvelsesvalg. I del 2 gikk jeg mer inn på individuelle krav som er lurt å tenke på for sin egen del. I den siste delen skal jeg skrive litt om valg basert på den mentale delen, hvis vi ser bort ifra hva som er mest fornuftig rent teoretisk og praktisk.

Her er noen ting du også bør vurdere før du velger øvelser. Husk på at om du skal følge disse punktene bør en generell god forståelse for hva som er fornuftig, ligge i bunn. Ikke ta valg av øvelser kun basert på dette jeg skal nevne nå. Da vil du ende opp med økter som er langt mindre effektive enn de kunne vært.

IMG_2111

† Om en øvelse gjør at du gruer deg til trening…
Så kan det være lurt av deg å enten terpe ordentlig på teknikk slik at du opplever mestring og får en bedre opplevelse, eller finne et alternativ. Når alt kommer til alt så er det lurt å ha glede av det man gjør på trening for at innsatsen skal være god over lang tid.

† Om du syns en «lite fornuftig» øvelse er gøy…
Så syns jeg du skal gjøre den. Selv om den verken setter krav til muskelaktivering,  har stort bevegelsesutslag eller er fornuftig for et spesifikt formål – så lenge du har glede av det så kan du fint gjøre det. Så lenge mesteparten av økta di er lagt opp med fornuftig baktanke. Å stå på hodet for eksempel – ikke noe hensiktsmessig for mitt mål med treninga, men likevel noe jeg syns er gøy og gjerne legger inn på slutten av økta 1-2 ganger i uka.

IMG_2119

† Om en øvelse «føles» bra…
Dette punktet er jeg litt ambivalent ovenfor. Det er fordi følelsene våre ikke har noe med virkeligheten å gjøre nødvendigvis, og hvordan noe føles sier lite om hvor stor effekt det har. Men igjen, trivsel og treningsglede er viktig. Om du elsker knebøy i kabel (som jeg personlig ikke ser noe som helst poeng i) og vil ha to sett med den i tillegg til vanlig knebøy, så vær så god. -Så lenge du vet hva du gjør, og hvorfor du bruker tid og energi på det 😉

God torsdag og lykke til med øvelsesvalg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *