HEMMELIGHETEN BAK SMAL MIDJE OG STOR BICEPS?

cropped-IMG_2719-2.jpg

Siden jeg åpenbart føler jeg har noe form for biceps å vise frem (haha, det legger jeg vel ikke skjul på akkurat på bildet over) og ikke skjemmes over midja mi, hva forteller dette oss?Mange tror at jeg ihjeltrener magen og pumper biceps som besatt. Sannheten er en helt annen.

Jeg tar kanskje to sett med bicepcurl i løpet av en måned (og det med klaging og offing). Jeg gjør max to mageøvelser i løpet av en uke, og om jeg gjør det så er det som regel en plankevariant.

Jepp – det er sannheten! Fysikken min forteller meg dette;

1. Jeg trenger ikke noe annet enn chins, roøvelser og markløft for å få merkbar biceps.

2. En smal midje er absolutt ikke ensbetydende med haugevis av situps og magetrening generelt, eller mageøvelser som «brenner bort magefett». Om noen har vist deg en øvelse som skal gjøre nettopp det så skal jeg love deg at det ren løgn. En øvelse brenner ikke fett i seg selv.

IMG_9157

Hvis midja mi endres i størrelse så er det fordi jeg eter litt mer eller mindre i perioder. Bildet i headeren er ikke tatt andre juledag, for å si det sånn. Fettet rundt er det som avgjør mest, ikke hvor mange reps jeg klarer å tyne ut i en crunsh. Når det kommer til bicepsen så er tung trening med baseøvelser nøkkelen, med mindre du har veldig dårlige gener for å bygge biceps (da må du til med mer isolasjonsarbeid). Men for de aller fleste holder det med ordentlig trening, tunge løft og ikke minst – kontinuitet på treninga! 

Så til spørsmålet om hvilke mageøvleser jeg bruker så er svaret; tung knebøy, tung markløft, tung militærpress og generelt øvelser som setter krav til stabilitet i hele kroppen. Bicepsen er veldig fornøyd om den får noen tunge og noen høyreps økter med chins eller roing! 🙂 God onsdag 🙂

2 comments
  1. Bra innlegg! Mange som tror at det trengs haugevis med situps og Biceps curl for å få til akkurat det der. Baseøvelser er det beste for det meste 😉 God onsdag til deg! 🙂

    1. Takk! 🙂
      helt enig! ;D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *