MAGEKNIP, DRITT OG LORT!

Ok, tidenes click bate tittel, beklager det! MEN – det er nettopp dritt jeg skal skrive om i dag. Eller, rettere sagt – fordøyelse.

De siste årene har jeg til tider hatt mye problemer med magen. Det er et tabu tema, men det er likevel noe jeg syns er viktig å snakke om. Det er faktisk mange flere som har mageproblemer enn det er folk som tør å snakke om det.

Etter mye prøving og feiling med testing av ulike matvarer har jeg kommet frem til en konklusjon, og det er følgende;

Magen er det første som reagerer når jeg er stressa, nedstemt, nervøs eller mentalt sliten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Noen opplever at det går mer utover hodet, matlyst også videre, men for min del er det altså magen som tar seg av reaksjonen på tilværelsen min. Om jeg er avslappet og har det bra er også magen mye mindre følsom for matvarer med mye fodmap (mer om det her), mens i stressa perioder må jeg passe mye mer på hva jeg spiser for ikke å få en skikkelig reaksjon. Da snakker jeg ikke om oppblåsthet, men heftige magekramper og- for å si det rett ut- løs avføring.

Om du sliter med det samme så anbefaler jeg deg å spørre deg selv;
– Hva er jeg stressa for/lei meg for og hva jeg kan gjøre for å unngå det?
– Til hvilke tid får du en reaksjon og hva har du da spist?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sliter du med magen på generell basis ville jeg lest meg opp på dette med FODMAP om jeg var deg. Du kan nokså enkelt prøve deg frem for å finne ut av om du er intolerant mot visse matvarer og muligens få mye ut av å kutte dem ut. Om ikke for alltid, så for en periode.
Jeg har funnet en god løsning som hjelper meg veldig og det er å starte dagen med spirulina og Aloe vera juice. Med disse to i bunnen av magesekken kan jeg spise mye mer fritt enn jeg kunne før. Jeg har ikke noe forskningsrapport som beviser at dette stemmer men for meg har det uten tvil gjort en stor forskjell.

Flere tips til deg som sliter med fordøyelsen;
– Vær i bevegelse
– Drikk tilstrekkelig med vann jevnt gjennom dagen
– Få nok søvn
– Ved løs mage – salt maten litt ekstra og drikk 1 glass vann med 1 ts potetmel
– Ved har mage – ta 1 ss linfrø i et vannglass og vent 5 min før du drikker det

God for(d)nøyelse! ;D

1 comment
  1. Høres velkjent ut dette slitt med magen helt siden jeg var liten.. har etterhvert funnet ut hva som funker og ikke , men noen ganger går jeg på en smell pga dårlig selvdisiplin og da må jeg ofte «betale» for det etterpå
    Jeg har også prøvd aloe vera juice , men opplevde ikke noe veldig forskjell …men alt hjelper ikke for alle
    Nyt ferien flotte du

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *