HVOR ER FOKUSET DITT?

Når du trener, enten om det er på senter eller ute – hvor er fokuset ditt? Er det på fitbiten som sier ifra hvor høy pulsen din er? Er det på hvor mye kalorier du klarer å brenne? Hvor mange skritt skrittelleren din får med seg? Er fokuset ditt på at du trener for å kunne føre en logg? For å få medalje i en eller annen helseapp?

IMG_2619

For meg handler trening om å være tilstede i nuet og klare å samarbeide med kroppen min. Får jeg til et bra samarbeid klarer jeg å bruke motivasjon og tanker til å prestere bedre og presse meg. Jeg får tankene og følelsene til å pushe meg hele økta, uavhengig av tall på en klokke eller en app.

Poenget mitt her er ikke å skryte av min egen «kjemi med egen kropp», jeg ønsker bare å gjøre dere obs på at utenforstående ting og tekniske dubbeditter aldri kan erstatte den indre dialogen. Evnen din til å presse deg selv fordi du kjenner du kan bedre, eller evnen din til å roe ned når du kjenner det er på tide. Om klokka sier at du hadde rekordhøy puls gjennom hele økta for eksempel, det trenger ikke å bety at det var en bedre økt enn den du hadde i går hvor du hadde lavere puls og kanskje løftet tyngre.

IMG_2612

Jeg anbefaler å legge bort fokuset på tekniske ting og apper og fokuser mer på hva som skjer mellom ørene gjennom en treningsøkt. Øv deg på å være tilstede på trening – og pushe deg selv av egen maskin! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *