TRE TING SOM IKKE ER FARLIG

Håper alle har hatt en fin 1 mai! 🙂

Jeg blir helt desorientert med en gang jeg har fri på en mandag. Alt går helt i stå for meg. Tirsdag er det jo da altså, selv om det i mitt hodet er første dagen i en ny uke. Vel, uansett – nå skal jeg fortelle dere om tre ting som ikke farlig. Det er godt på en tirsdag, eller hva? 😉

IMG_2542

PASTA.
Noen er rett og slett redde for pasta. Antakelig fordi det inneholder mye karbohydrater, derav mel, som igjen inneholder gluten. I utgangspunktet tre ting som mange tror kommer direkte fra undergrunnen og vil legge seg på bilringen bare man ser litt for hardt på gryta. Sannheten er dog noe annet. Pasta har så og si nøyaktig samme kalori- og karbohydratinnhold som ris pr.100 gram. Du blir altså ikke noe tykkere av pasta enn ris (selv om ris er kjent som fitnessmat i selskap med tørr kylling uten krydder!). Gluten er heller ikke noe som automatisk legger seg på sideflesket. Gluten bør unngås av de som er allergiske eller intolerante – ikke alle som vil ned i vekt generelt. Du kan spise pasta hver dag og gå ned i vekt, så lenge totalinntaket ditt av kalorier er riktig og så lenge du beveger deg nok i forhold til inntaket ditt.

IMG_6023

NØTTER.
De som ikke er redde for pasta er ofte redde for fett, og da spesielt nøtter (jeg dømmer ingen, dette er bare en generell observasjon). Nøtter er meget energitette – det er mye kalorier i lite volum. Det i seg selv gjør det ikke til en usunn matvare. Det gjør det til en energitett matvare. Det er to forskjellige ting. Å spise nøtter er ikke farlig om du skal ned i vekt, men det er lurt å vite hvor mye du får i deg totalt slik at det ikke ødelegger kaloriunderskuddet ditt. Fett er sunt for oss og nøtter inneholder mye bra næring som slettes ikke er farlig. Vi må bare lære oss å spise riktig mengde.

IMG_6417

SALT.
Omtrent hver gang noen nevner for meg at de elsker bacon eller chips så unnskylder de seg og sier noe sånt som at «men det er jo ikke bra med alt det saltet». Salt er ikke farlig – i riktig mengde. Å kutte salt er ikke bra i det hele tatt. Vi trenger salt for å beholde en sunn elektrolyttbalanse i kroppen. Spesielt vi som trener og svetter! Spis salt mat kjære deg, bare ikke i enorme mengder til alle måltider. Bruk salt med måte og kos deg med bacon om du har lyst på det. Alt med måte! Vannet som samles under huden ved forhøynet saltinntak vil forresten ikke forbli der for alltid, og det er heller ikke det samme som fett.

IMG_5881

Med andre ord – fear no more.
MÅTEHOLD er et ord jeg ikke får nevnt ofte nok. Det er så utrolig viktig, uansett hva du putter i munnen eller hva du driver med. For mye og for lite skjemmer alt.

6 comments
 1. Haha, dette var så gøy å lese og traff meg litt må jeg si – men på en positiv måte! Yngre, spiseforstyrrede meg hadde nok holdt seg langt unna alt dette, men nå spiser jeg det til vanlig! 😉 Spiste pasta senest i går og nøtter tidligere i dag, faktisk! Og salt hadde jeg på eggene, haha. 🙂 best av alt, ingenting negativt skjedde lol!

  1. du overlevde! 😀 hehe
   Godt å høre at du er kommet dit, og at du likte innlegget! Ha en super dag 🙂

 2. Pasta er undervurdert av mange! Det er jo sååå godt! Og om en koker opp 100g tørr pasta så er det faktisk ganske mye når det er ferdigkokt..og 350 kcal er jo ingenting, egentlig. «problemet» med pastamiddag, for mange iallfall, er at pastaen får hovedrollen sammen med en fet og kaloririk saus, noen spiser itillegg lyst brød/hvitløksbagett ved siden av og da blir det fryktelig mye karbo som ikke metter særlig slik at en etter kort tid blir sulten igjen. Dersom en bruker en god proteinkilde ved siden av pastaen så blir det noe helt annet og en fullgod middag. Veldig mange tenker ikke over dette, dessverre

  1. absolutt! Helt enig med det du sier. Det er veldig fort gjort å få et relativt næringsfattig måltid om man legger til mer fete sauser og enda mer karb fremfor en proteinkilde og grønnsaker- som metter mindre og kanskje fører til at man spiser for mye totalt ved at man spiser mer:)

 3. Man kan jo spise fullkornspasta, så det er jo absolutt innafor 🙂

  1. vanlig pasta er også helt innafor 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *