SPØRSMÅL OM VANNSAMLING/ VANNDROPP MM.

Jeg fikk to spørsmål på mail som jeg tenkte kunne være interessant for flere å lese svaret på. Det handler om vann i kroppen og manipulering av kroppens utseende med vanninntak.


1. I fitness miljø mases det så mye om å drikke nok vann for å unngå å binde væske og hjelpe til å skylle ut toxiner hvis man har spist mye salt mat etc. Hvor mye er nok,4 liter?

Jeg anbefaler INGEN å manipulere vannmengden i kroppen og innta ekstreme mengder vann eller kutte salt for å endre kroppens utseende. Dette regulerer kroppen selv. Det er en veldig alvorlig ting å klusse med og bør kun gjøres under kontrollerte forhold. I anledning fitnesskonkurranser manipuleres formen med salt- og vanninntak for at en utøver skal se bra ut på scenen. Det har ingenting med helårsformen eller helse å gjøre. Du bør drikke ca 2 liter pr.dag eller når du er tørst, og spis normale mengder salt. Da holder kroppen dette i sjakk helt selv.

IMG_0462

2. Og hvis det kun er kalori underskudd som har noe å si for fett reduksjon og vekttap så hvorfor kutter samtlige ned på karbohydrater før konkurranse og selvfølgelig kalorier for å droppe i fett %og alle blir sende nesten like ut? 

Karbohydrater binder vann i kroppen (det betyr IKKE at det er usunt eller at det er noe galt i det!) noe som ikke er ønskelig å ha når man står på scenen. For alle oss andre er det ingen hensikt i å droppe karb for å ha mindre vann i kroppen. Går man over lenger tid med lite vann i kroppen vil kroppen sørge for å samle vann for å oppnå normal vannbalanse. Fitnessutøvere blir seende nesten like ut fordi samtlige er rippet for kroppsfett i større eller mindre grad. Noen med mer karb i dietten enn andre.
Dere må ikke glemme at de fitnessutøverne man ser på scenen ser ikke slik ut mer enn et par uker! Det er ikke en form vi bør strebe etter å ha året rundt, for den er ikke mulig å opprettholde uten ulovlige hjelpemidler. Det er stor forskjell på god form og konkurranseform. Husk det <3
2 comments
  1. Flott innlegg! Dette er et utrolig viktig budskap! Tror mange blir lurt til å tro at helårsform er det samme som sceneform, da man blir bombardert med bilder i sosiale medier av personer som ser ut til å ha sceneform hele året igjennom. Mye av dette er jo bare tilbakeblikk på tidligere form, og i mange tilfeller er det også, beklageligvis, en fysikk som er helt uoppnåelig for personer som gjør dette på en lovlig vis. Sikter da til f.eks frontfigurer i utlandet. – Synd med disse forestillingene folk lar seg påvirke av.. og synd at mange dømmer helse og form utifra utseendet, noe som faktisk kan vise det helt motsatte.

    1. Enig! Veldig trist at det er slik. De som bruker ulovlige midler burde enten stå frem med det eller ikke «rope så høyt» om hvor god form de er i.Mange unge, og også eldre, lar seg lure til å tro at det er helt normalt og oppnåelig på naturlig vis. Takk for fornuftig innspill! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *