DERFOR BØR DU FØLGE ET PROGRAM

Hvorfor er det noe poeng i å følge et tilpasset treningsprogram tenker du kanskje? Her skal jeg gi deg fem gode grunner.

IMG_7525

Du har et opplegg som gir deg oppskriften på akkurat det du vil oppnå.
Du trenger ikke tvile og lure på om det du gjør er hensiktsmessig eller om du burde eller skal gjøre noe annet. Du følger oppskriften, og det vil gi resultat om du legger inn innsatsen som skal til.

Progresjonen ligger klar foran deg
Det gjelder kun for deg å tilpasse vektene underveis slik at du presser deg til å øke. Sett og reps er linet opp- det er kun for deg å gjennomføre.

IMG_7461

Det blir vanskeligere å skippe en treningsøkt
Om du  har et program så har du en klar plan og en god grunn til å ikke droppe treningsøkta. Følger du et opplegg så har du mål og mening med det du gjør og dermed også en god grunn til å trø inn på gymmet.

Du slipper å føle deg usikker
Det blir ikke rom for å «kuke rundt». Du kommer på trening og vet nøyaktig hva du skal gjøre og du slipper den usikre følelsen og tanker rundt hva du egentlig driver med.

IMG_7481

Det er lettere å følge med på progresjonen
Følger du et fast opplegg kan du lettere følge med på progresjonen din ved å logge øktene og øke vektene gradvis etter planen. Da har du stålkontroll på om du blir sterkere og har fremgang eller om du har stagnert, noe som kan være vanskelig å vite om du trener på måfå.

Med andre ord – har du et eller flere konkrete mål med treninga så finnes det ikke tvil om at det å følge et program er en meget smart løsning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *