HVORFOR ER JEG EGENTLIG PÅ DIETT ?

Jeg lå våken i natt og tenkte på titusen ting, og da mener jeg virkelig ti tusen. En av dem var dette med at jeg er på diett før Tyrkiaturen vi skal på, selv om jeg er normalvektig og ikke sliter med dårlig helse eller valker. Hvorfor er det slik at vi skal «bli fit til ditt og datt» egentlig?

Jeg lå på ryggen i senga og prøvde å spør meg selv hvorfor dette har seg. Jeg grublet lenge og vel før jeg kom frem til tre ting. 1. Jeg har vært i veldig god form og har derfor fått høyere krav til min helårsform. 2. Jeg liker best å kunne sitte på strandsenga uten at magen bretter seg i 3-4 fyldige folder. 3. Jeg trives best med å slippe og dra bikinitrusa på plass hver gang jeg skal reise meg eller ta et steg. 4. Jeg liker å ha «litt å gå på» når jeg er på ferie og kan spise det jeg vil uten og måtte passe på inntaket. Jeg er jo tross alt en real livsnyter. 5.Jeg vil nå et mål og få et rush med mestringsfølelse.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Topp // Tights

Jeg kvier meg jo for å si til venninner og andre at jeg er på diett, for grunnen er jo rett og slett så overfladisk og ubetydelig (for andre) som det går an. Likevel er det viktig for meg, min trivsel og min velvære, og nettopp derfor gjør jeg det ! ☺ I dag er det 2 uker igjen til vi drar og jeg kjører på som aldri før ☺

Er det ikke rettferdig at jeg skal gå på diett om jeg vil det, selv om jeg ikke trenger å ned i vekt?

Jeg syns alle skal få lov til å jobbe mot den kroppen de ønsker selv, uansett om det står om livet eller om det står om bikinitruse i strl.36 eller 42. Vi har alle våre greier!

10 comments
 1. ÅH! Jeg skjønner deg så utrolig godt. Jeg har trena i godt over ett år nå for å komme i bedre form, og lærer meg for hver dag. men så ble jeg sykmeldt og gikk litt opp igjen i vekt. Jeg var ikke fornøyd i første omgang, enda kommer folk å forteller meg at jeg ikke trenger «ta så av» med trening og kosthold, for nå holder det jo. Altså, når jeg selv ikke er fornøyd, og jeg har gått opp i vekt slik at buksene mine ikke passer, så er det jammen opp til meg om det er nok eller ikke. Derfor har jeg startet på diett, og ingen skjønner hvorfor – og jeg skal si deg, jeg veier nok godt 20 kg over deg. SÅÅÅ, du kan forstå min frustrasjon når andre mennesker forteller meg når jeg burde være fornøyd. Noen ganger føler jeg at de bare vil stoppe meg fra å nå mine mål fordi de ikke klarer å sette i gang med sine egne !:p

  puh, det var deilig å få ut. men, jeg tar ikke feil?:)

  1. Godt du fikk det ut, for jeg skjønner frustrasjonen din VELDIG godt!!
   Du tar absolutt ikke feil. Jeg syns du skal stå på som du vil selv, og fokusere på hva DU vil oppnå 🙂 (Y)

 2. Spiser man mer en det kroppen forbruker går man opp i vekt.
  Problemet med å gå opp i vekt er mange, men skal man gå ned i vekt etter å ha blit feit så må matinntaket ned over lang tid da kroppen «husker» fettprosenten i ca.3-5 år.
  Hørt om jo-jo slanking?
  Kroppen vill opp i den fettprosenten du hadde når du var for tung, så når du har kommet ned i den vekten du trives i så må dietten vare lenge for å ikke bli feit i gjenn 3-5 år.
  Dette er almen viten på ernerings fag.
  Mitt råd er ikke bli feit da det er ett sant helvete å komme ut av det i gjenn.
  Tren minst 5 ganger i uka og spis etter kaloriforbruk.

  1. hehe, det er sant det du skriver men ser ikke helt hvorfor et er relevant i dette innlegget?

 3. «Love yourself first»… for at du skal være bra for andre må du først vær egoistisk å tenke på deg selv. Jør du d, kommer det godt med for de du skal reise me også ;D DU e fornøyd og dermed klar du å NYT ferien max, og vær ei MY bedre venninna å reisefølge ;D så «DO YOUR THING» 🙂

  PS: Lika bloggen din vældi godt! hihi

  1. Det er SÅ sant!! 😀
   så gøy at du liker bloggen 😀

 4. Vil bare legge igjen en kommentar for å si at bloggen din har tatt seg enormt opp etter du byttet plattform! Hovedsaklig på grunn av kvaliteten på innleggene dine! 🙂

  1. SÅ gøy å høre Maren!! Det var en fin oppmuntring 🙂 Jeg prøver å legge litt mer av sjela mi i bloggen og virkelig skrive om det jeg tenker på, for ofte så er det jo mange som tenker det samme som meg 🙂 Takk for tilbakemelding!

 5. Jeg skjønner godt du vil gå å føle deg ekstra fin når du skal sprade rundt i bikini 😉
  Men,noe jeg synes er synd med flere treningsblogger, er at jeg føler de hele tiden higer etter noe mer, noe bedre, mindre fettprosent, større muskler, løpe fortere, løfte tyngre..mer mer mer…Kan de ikke være litt fornøyd underveis og ikke stresse så fælt. Det gir litt utrykk ut at det man gjør er aldri helt bra nok ;/ Dette er min mening da 🙂
  *Kathrine S*

  1. Skjønner veldig godt hva du mener her! Jeg tenkte faktisk å skrive litt om det. Jeg har også skrevet om det i et innlegg før, her: http://julierafoss.com/?p=936

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *