–ALT– ER NYANSERT I TRENINGSVERDEN!

Er det èn ting jeg har lært etter snart seks år som PT, så er det det faktum er at det ikke finnes EN fasit. Alle mennesker er forskjellige. Vi har forskjellig kropp, forskjellig utgangspunkt, forskjellig tankesett, preferanser, gener, lyster, mål, evner og you name it. Det sier seg selv at det ikke fines ETT treningsprogram og EN kostplan som passer for absolutt alle.

Likevel finnes det de som fortsatt vil prakke på oss «fakta» og unyansert info…

usunt

«YOGHURT ER USUNT!»
For en overvektig person ville jeg heller anbefalt mager kesam eller cottage cheese, men for en aktiv ungdom som syns det er innmari godt, er det absolutt ikke noe problem å spise. Finnes det sunnere alternativer? Ja. Det betyr ikke at en matvare er direkte usunn. Å si at yoghurt er usunt, punktum, blir derfor feil.

«DU MÅ LØPE FOR Å BLI SLANK»
Elsker du å løpe og vil ned litt i vekt så er det en god ide å bruke løping som et hjelpemiddel på veien. Om du hater å løpe så kan du faktisk gå ned i vekt med riktig mat og styrketrening også. At du MÅ løpe for å bli slank er derfor løgn.

sunn2

«KNEBØY ER FARLIG!»
Alt av bevegelse kan være skadelig for oss om det gjøres ukontrollert og uten tanke på rett teknikk og vektbelastning. Gjør det vondt å ta knebøy av en eller flere grunner så ville jeg heller funnet alternativer, men så lenge du er frisk og har teknikken i orden er det ingenting farlig med knebøy.

«KUNSTIG SØTNING GIR DEG KREFT»
Kunstig søtning bidrar som regel til at produktet du spiser har mindre kalorier. Det er derfor greit å bruke det om du har en begrenset kalorimengde du skal ha i deg pr.dag. Med et normalt og variert kosthold får vi ikke gi oss haugevis av kunstig søtning. Om noen da gir deg et drepende blikk når du sitter med en 0,5 l pepsi max og starter med skremselspropagandaen om kreft, så kan du si det samme når de sitter med brødskiva si med ost. Det har seg nemlig slik at ekstremt mange matvarer er kreftfremkallende i store mengder, deriblant ost. Måtehold er tingen og litt kunstig søtning er ikke farlig! Spis både pepsi max og ost med god samvittighet!

matvare

Hører du eller leser du en påstand som får deg til å undre eller bli redd – stopp opp og tenk. Som regel er det krisemaksimert og/eller skrevet for å sverte en eller annen matvare/ekspert/leverandør for ren business. Det hender også at enkelte «eksperter» vil gi deg syke «aha opplevelser» for å skaffe seg følgere og vekke oppsikt. Trist, men sant.

Det som skrives om i media eller fortelles av andre er ikke nødvendigvis det som er best / sant for DEG!

Send meg gjerne en mail om du hører noe som får deg til å undre eller noe som skremmer deg! Jeg brenner for å få fakta frem i lyset og for å få folk til å slappe mer av, så jeg bidrar gjerne med mine tanker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *