UNNGÅ DÅRLIG SAMVITTIGHET NÅR DU «SKEIER UT»

Mange tenker slik at når de først skal «skeie ut» (det vil si; spise noe de ikke har med i sitt daglige sunne kosthold) så skal de gå ALL IN og trykke i seg så mye som over hodet mulig.

Dette resulterer ofte i magesmerter, ubehag og dårlig samvittighet. I tillegg er det også fort gjort å planlegge straff av seg selv i form av sulting i etterkant eller overdreven trening for å brenne bort «synden».

DET FINNES BEDRE LØSNINGER!

IMG_1118

Hva med å…

– Planlegge utskeielsen og ca hvor mye du skal ha
Om du eier valget du tar er det mye lettere å nyte det OG holde seg innenfor rimelighetens grenser.

Gjør valgene litt mindre kaloririke ved å velge lightbrus til godteriet, light øl til burgeren, superchips fremfor vanlig til filmkosen, lett majones til rekene og vinen. Ting som teller i det store og hele og kan gi et nokså anderledes totaltall på kalorier.

IMG_2433

 – Huske på at du vil få flere sjanser
Det er ikke bare her og nå du får sjansen til å spise eller drikke noe godt. Sjansen vil by seg igjen, så det er ingen grunn til å hive innpå som om det var din siste levedag.

– Legg inn en skikkelig treningsøkt før utskeielsesmåltidet!
Da er det lettere å spise seg normalt mett istedet for stappa, samtidig som du faktisk trenger påfyll etter en hard økt.

– Kjøp inn KUN det du skal ha
Da begrenser du deg selv og slipper hele problemet med overdrivelse.

IMG_8920-001

Og sist men ikke minst – prøv å tenke på at DU har tatt et valg om å spise noe. NYT det når du først har tatt valget! Hvorfor angre på noe du allerede har gjort? Da kan du heller ta et anderledes valg neste gang 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *