SLIK VET DU AT DU HAR HATT EN GOD TRENINGSØKT

En god treningsøkt = (?)

…STØLHET ?
– Nei. Stølhet har ingenting med kvaliteten på økten din å gjøre. Stølhet oppstår som regel når vi gjør noe vi ikke pleier å gjøre, når vi gjør mer enn vi pleier, eller når vi gjør øvelser som strekker muskelen mer enn vanlig.

…TOTAL UTMATTELSE?
– Nope. Total utmattelse har heller ingenting med kvaliteten på økten din å gjøre. At du blir dausliten betyr at du har presset deg mye, men det er ikke nødvendig å gjøre det i hver økt og det er ikke nødvendig for å få gode resultater. Å presse seg passe mye og få nok hvile er en bedre idè.

…MYE SVETTING?
– Nei. Noen svetter mye, andre svetter lite. Hvor mye vi svetter avhenger også av temperaturen der vi trener, hva vi har kledd oss med, temperaturen i kroppen og intensiteten på bevegelsene våre. Mer svette betyr ikke bedre trening, det betyr bare at kroppens termostat jobber for å regulere temperaturen din. Du kan ha en god økt uten at svetten renner.

…NYE REKORDER?
Nei. Nye rekorder er noe som kommer som en følge av kontinuerlig trening over tid. Gode, middels og mindre gode økter, gang på gang. Alle teller og bygger opp mot fremgang.

Så hvordan kjenne igjen en ordentlig god økt da?

Min mening er at det ikke finnes en dårlig økt så lenge du har unngått skade og vondter eller ikke drives av dårlig samvittighet. Hva vi legger i en god treningsøkt er nok veldig individuelt, men for min del gjelder disse punktene;

☑ Jeg gjennomførte økta med fokus på det jeg skulle gjøre
☑ Jeg kjente jeg hadde overskudd og kraft i kroppen
☑ Om ikke jeg økte i en øvelse eller flere, så klarte jeg å gjennomføre alt med høykvalitets utførelse
☑ Jeg fikk brukt kroppen på flere måter

Husk at all bevegelse i bunn og grunn er bra, og at alt du gjør bygger opp om resultatene dine. Ikke alle økter føles like bra, men de har likevel sin plass i treningshverdagen vår.

God fredag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *