ER DET TREDJE SETTET LETTEST ?

…Da kan det være du bør bruke lengre tid på oppvarmingen!

La oss si at du har bestemt deg for å ha fire arbeidssett (hovedsettene utenom oppvarmingen). Du tar en kjapp oppvarming og går rett på arbeidsvekten du skal ha. Det kjennes enormt tungt ut de første settene og ikke før i tredje sett føler du at det går greit. Hva har skjedd her?

IMG_4167

Om du hadde brukt litt mer tid på oppvarmingen hadde du nok fått fire arbeidsett med 100% uttelling fremfor to halvdårlige og to gode!

Når du varmer opp til en styrkeøvelse, og spesielt da med litt tung belastning, er det veldig lurt å varme opp ved å bygge seg opp mot arbeidsvekta. Hvis du for eksempel skal ha 70 kg i knebøy kan du begynne med et sett med 40 kg, deretter ha et på 55 kg og om du føler for det, noen få reps på 65 kg. Du finner fort ut hva som er den beste løsningen for deg, og når du faktisk er varm og klar.

IMG_4168

Isolasjonsøvelser og apparater krever mindre oppvarming, men her er det også lurt å ha ett til to oppvarmingssett for å få maksimalt ut av det. Du trenger dog ikke varme opp hver gang du bytter øvelse dersom muskelgruppen du skal trene allerede er varm. Bruk skjønn!

Generelt, om tredje settet ditt er lettest så er det et tegn på at du mest sannsynlig burde varmet opp mer. Gjør du det vil du få mer valuta for arbeidet ditt og mest sannsynlig også øke i styrke fortere!

God trening!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *