LUKE 3 – JULIES TRENINGSGLEDER

Etter en heftig start i kalenderen min vil jeg at vi skal roe litt ned og nyte julen  på en litt annen måte. Hva er vel da bedre enn å gjøre det med kakemenn – på litt sunnere vis?

IMG_6340

Her har dere min oppskrift som jeg sverger til og bruker hvert år! Den faller også i smak for dem som ikke er fan av «sunnifiserte» ting, siden det kun er sukkeret jeg har byttet ut.

Stor deig:
Her er oppskriften jeg bruker. Den gir ca 4 brett;
100 g ekte smør (smeltes og avkjøles litt)
4 dl skummet melk (tilsettes avkjølt smør)
100 g sukrin gold
1 kopp splenda eller natreen
2 ts hornsalt
ca 700 g mel

IMG_1634

Tilsett litt og litt av det tørre i det våte mens du rører. Tilsett mer mel dersom deigen blir for løs. Jeg ender alltid opp med å tilsette litt mer enn oppskriften sier. La deigen stå kjølig noen timer eller over natta. Jeg syns smaken blir desidert best om den får stå over natta. PS: Om du liker dem veldig søte bør du tilsette mer søtning enn jeg har gjort. Eventuelt sukker 😉

Så er det bare å kjevle ut, trykke ut og steke på 175 grader i 7-9 min ! 🙂 Liker du dem sprø kan du la dem stå litt lenger til de er litt mer gyldne. Liker du dem myke kan du ta dem ut når de akkurat er blitt litt gyldne i kantene.

NYYYT! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *