5 TIPS FOR EN SUNNERE HVERDAG

Det å gjøre noe bra for helsen sin trenger ikke bety at du helomvender på alt! Små ting kan gjøre MYE, og dessuten trenger det ikke være vanskelig eller koste deg dyrt heller. Her er fem gode tips for en sunnere livsstil 🙂

IMG_0691-001

1. Om du har en stillesittende hverdag eller jobb – reis deg minst èn gang i halvtimen.
Dette vil bidra til økt blodsirkulasjon, høyere forbrenning og mest sannsynlig også mer overskudd og bedre konsentrasjon.

2. Spis mer grønt. Å legge til mer grønnsaker i kostholdet ditt vil bidra til at du får i deg mer vitaminer, mineraler og fiber. Tre ting som virkelig påvirker helsen og kroppen vår positivt.

3. Ikke spis deg overmett.
Det er ikke sunt å spise for mye. Unngå å spise deg overmett, eller overspise som det også kalles. Hold deg til passe porsjoner. Sørg også for å drikke vann gjennom dagen slik at du også er sikker på at du ikke er tørst (og ikke egentlig sulten) dersom «sultfølelsen» melder seg.

IMG_3389

4. Kutt ned på sukkerinntaket.
Sukker kan trigge både sultfølelse og søtsug. Min anbefaling er derfor å kutte ned inntaket. Gjerne å holde seg til èn dag i uken hvor man kan nyte litt søtsaker. Har du problemer med å bare spise litt kan det også være en god løsning å faktisk kutte det helt. Da snakker jeg om raffinert sukker, ikke frukt fra frukt og grønt.

5. Dropp / kutt ned på småspising. 
Alt man putter i munnen mellom måltider blir fort mye kalorier totalt, noe som gjør at vi fort kan miste oversikten på inntaket vårt. I tillegg kan småspising også trigge sult og søtsug unødvendig. Hold deg til for eksempel fire faste måltider (spis gjerne også til faste tider, kroppen liker rutiner!) og unngå småting mellom.

God fredag ! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *