BIKINIKLAR – HELE ÅRET ?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå har jeg trent aktivt i 13 (!!) år. Denne perioden har inneholdt mye forskjellig. Det startet med fokus på å styrke en tynn og undervektig kropp. Etter en stund gikk det over på styrkeløft og deretter videre på bodyfitness. De siste årene etter fitnesskonkurransene mine har jeg «landet» på noe midt i mellom. Jeg har jobbet for å føle meg vel i mitt eget skinn, samtidig som jeg har kombinert det med å beholde mye av styrken min. Styrken har på en måte blitt en del av identiteten min og noe jeg ikke klarer å gå helt bort ifra, selv om jeg nå har en helt annen måte å trene på.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg vil føle meg bra! HELE ÅRET!

Har jeg funnet oppskriften?

Ja, deler av den. Med alderen kommer det mer ro over hvordan jeg ser ut. Jeg liker å være meg, mer og mer for hvert år som går. En annen del av oppskriften for min del er å være rundt mennesker som gir meg oppmerksomhet for personligheten min og ikke utseende. Det gjør at jeg automatisk tar bedre valg i matveien og med trening. En tredje del er, for meg, å ha et balansert forhold til både mat og trening hvor jeg ikke MÅ noe, men gjør ting fordi jeg ønsker meg selv det beste. Så enkelt.

Jeg kan faktisk si ja til å være med i svømmehallen spontant på en onsdag.
Det kunne jeg ikke for et år siden.
Drøyt, men sant.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg spiser fisk, sjokolade, brokkoli, knekkebrød, vin, lasagne og alt i mellom. Jeg trener tungt og lett, men med hovedfokus på at det skal være lystbetont. Trener jeg mer, spiser jeg mer. Trener jeg mindre, spiser jeg mindre. Sistnevnte – dette med mengde mat – er og blir den viktigste faktoren for meg.

Holder jeg inntaket mitt balansert og tilpasset aktivitetsnivået mitt, så holder jeg en form jeg trives med. Jeg føler meg vel. Og ja, jeg kan fint ta på meg bikinien i dag!

Min jobb fremover nå er å beholde denne følelsen.
Kroppen vil forandre seg, det er en del av livet. Men det som sitter mellom ørene trenger ikke forandre seg. Jeg kan bli førti og femti å ha det like bra med meg selv, med bikini på stranda eller ullgenser på hytta. Det handler til syvende og sist om følelsen man har og tankene man danner seg rundt sin egen kropp.
Godfølelsen. DEN vil jeg ta godt vare på <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *