BULLSHIT TIRSDAG #8 – CELLULITTER!

Cellulitter…

…Også vi styrer for å kvitte oss med dem…

Smører oss inn med kremer som koster skjorta. Pakker oss inn i plast og wrapper lårene helt til vi svetter oss inn i sene nattestimer. Kjøper korsetter og strammer til øya popper ut. Masserer med baller og ruller og klyper. Spiser piller og sitter klistra til tv-shop med anti-cellulitt-ditt og datt som får plass under senga. (…også tror vi at dette er permanente løsninger…?)d6f

Først og fremst. Det er HELT normalt. Om du er tykk, medium, slank eller strørrelse xs!
Det kommer ikke av overvekt, det kommer ikke av sukker, det kommer ikke av kunstig søtning, det kommer ikke av kullsyreholdig drikke, det kommer ikke av salt. (Det er påstandene jeg har hørt til nå, noen flere?)

Det kommer rett og slett av at noen av fettcellene som holdes på plass av bindevevet i underhuden, stikker ut og opp i lærhuden fordi bindevevet svekkes. Dette gir en ujevnt overflate. Noen har mer gener for å få mer cellulitter enn andre, men det er veldig vanlig å få det fra tyveårsalderen og oppover.

ef6ac485e2fa5f0bbad552052e6e1af3

Lite mosjon og dårlig kosthold er med på å øke synligheten av cellulitter, det skal sies. Mye kan forbedres med et godt kosthold og trening. Men vi kan ikke «punktfjerne» cellulitter, og det er og blir et naturlig fenomen. Mer muskelmasse vil dog gjøre dem mindre synlige og det vil også hjelpe å opprettholde vannbalansen i kroppen. Slik holder også huden seg finere. Nok væske og et balansert kosthold (sunt fett er viktig!) vil bidra til at huden holder seg mer elastisk.

Cellulitter er ikke noe tegn på usunnhet eller at du nødvendigvis gjør noe feil! Vi har forskjellig hudtyper og huden eldes også! Om du har en sunn livsstil og gjør ditt for å ha en god helse, er noen cellulitter da noe å bry seg om, egentlig? 😉

God tirsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *