BULLSHIT TIRSDAG #10 – KOSTHOLDS»TIPS»

Jeg tittet litt rundt på diverse skriv om trening og kosthold for å finne inspirasjon til dagens innlegg (ja, jeg er en av de irriterende, skeptikerne som leter etter feil, haha). Jeg trengte ikke å lete lenge før jeg måtte logge inn på bloggen og la fingrene hamre løs på tastaturet!

img_9563

1. «Den og den matvaren er ikke så sunn som du tror!»
Jeg leste en plass på nettet om go’morgen yoghurt her for en stund siden, som en av disse «skjulte djevlene» i matbutikken. Det ble skrevet om hvor utrolig dum denne yoghurten var siden den inneholdt i overkant av 300 kcal og masse sukker. Bottom line ble at go’morgen yoghurten kunne være årsaken til at du er feit. – Og da lurer jeg på følgende…. Om jeg spiser omelett til frokost, laks til lunsj, kylling og søtpotet til middag og en go’morgen yoghurt til kvelds – vil du kalle meg usunn? Vil jeg bli feit? Om jeg kun spiser denne go’morgen yoghurten og en middag og ikke noe mer, vil du si at 300 kcal er mye?
Helt ok å være bevisst på hva man trykker i trynet – DET er jeg veldig for. Men å kalle en enkelt matvare usunn blir direkte vranglære. Mengde og helhet har alt å si!

img_9353

2. «Kuttet «det og det» – gikk ned 50 kg»
At Kari Nordmann slutta med brødskiva til frokost eller kutta melkeglasset til kvelds- det kan jeg fortelle deg her og nå at IKKE er årsaken til vektnedgangen i seg selv. Det Kari har gjort, det er å spise mindre enn før. Så kjære Hjemmet – vær så snill å ikke hjernevask flere mennesker. Det er ikke noe magisk med å kutte en enkelt matvare eller næringsemne. Det du må gjøre er å spise mindre enn du forbrenner.

3. «Brødet som brenner fett»
Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne en gang…
For det første – et brød kan ikke brenne noe i seg selv, med mindre du dynker det i bensin, setter fyr og legger det sammen med det du eventuelt vil brenne. Dette «magiske» brødet inneholder typisk solsikkefrø, chiafrø, kruskakli, linfrø og frø i hue og rævva. Hva får vi? Et tonn med fiber. Hva gjør fiber i kroppen? Det hjelper deg å komme på do og det metter mye. Hva skjer når du er mett? Du eter mindre – som igjen gjør at du får i deg mindre kcal enn før. Voila – der har vi trikset bak det magiske fettforbrennende brødet til Hjemmet.

img_9573
Et bilde helt uten sammenheng til teksten, bare fordi jeg måtte veie opp for det øverste for å ikke virke gal xD

2 comments
  1. Jeg DIGGER disse billshit-tirsdagene, helt fantastisk gøy! 😀

    1. gøy å høre Mari! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *