BULLSHIT TIRSDAG #16

Du har kanskje hørt at om du slutter å trene styrke så kan musklene dine bli til fett…?

Da kan jeg betrygge deg med et muskler kan ikke bli til fett. Muskler og fett er to forskjellige typer vev og kan ikke omdannes til hverandre verken den ene eller andre veien. Fettvev består av fettceller og muskelvev består av muskelfibre.

Stimuli av musklene kan føre til muskelvekst, men ikke fettlagring. Slutter man å stimulere musklene kan det oppstå muskelsvinn, og det vil ikke si at fettlagring skjer samtidig. Det krever energi av kroppen å ta vare på muskelmasse, så om man ikke stimulerer den (gir signal til kroppen om at den trengs) og/eller spiser alt for lite, kan muskelmassen svekkes. Spiser vi alt for lite får heller ikke kroppen det den trenger for å opprettholde muskelmassen. I og med at muskler tar plass, vil det merkes hvis den minsker. Da kan det føles som at det har blitt omgjort til fett, siden muskelen da tar mindre av plassen under huden.

God tirsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *