SOFAKAMPEN

Du vet den følelsen når du er ferdig på jobb, det regner ute, du er dritsliten og parkerer på sofaen. Minuttene går og du stirrer tomt ut i lufta. Treningsklærne føles som om de er nedgravd i en jungel hundre kilometer med sump unna. Sjøløver som roper og videoer om slipsknuter på youtube er mer interessant enn å reise seg. Bare to minutter til, tenker jeg. Så blir det ti minutter istedet.  Jeg har to valg. 1. Dra meg opp og skifte klær. 2. Bli liggende.

Så får jeg omsider dratt deg på trening hvor jeg finner ut at jeg har glemt den ene skoen. Jeg har to valg. 1. Kjøre hjem å hente den andre og antakelig bli sittende på sofaen igjen. 2. Trene på sokkene. Valget er relativt lett. Jeg setter i gang med oppvarmingen og finner ut at jeg har glemt mitt dyrebare headset som jeg er fullstendig avhengig av om dagen. Da har jeg et nytt valg. 1. Gi opp denne økta fordi jeg føler meg dritt og fordi alt går i mot meg. 2. Trene på sokkene uten headset.

Jeg endte opp med sistnevnte og det gikk seigt i starten. Dere kjenner sikkert igjen når det lyser så tydelig at man ikke vil være der at man har samme nedover-geip som en bitter åttiåring som hater alt og alle. Etter en god oppvarming satte jeg i gang med ukens tyngste økt. Første øvelse gikk seigt før jeg plutselig innså at, hei, dette klarer kroppen min faktisk veldig fint. Det er mellom ørene jeg er slapp og sliten!

Det ble, mot alle odds, en veldig god økt med god kontakt og tunge løft. Jeg gjorde alt jeg skulle og fullførte som planlagt. Jeg satt igjen med en god følelse. Hvordan hadde det føltes om jeg hadde blitt liggende på sofaen istedet?

En sunn livsstil handler ikke alltid om lyst, iver og sprudlende energi. Av og til handler det om å ta bevisste valg på tross av hva du føler, kjenner og tenker. Valg som du vet vil ta deg nærmere målene dine og som du vet du har godt av. Jeg skal være den første til å innrømme at noen dager er rett og slett tunge. Men det kommer også dager hvor det går lett. Noe annet kan vi heller ikke forvente. Tross de tunge dagene så er det  verdt det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *