MIN STYRKE

Som tidligere anorektiker har jeg lært mye den harde veien. Jeg har kjent på vonde følelser og en ny dimensjon av smerte og frustrasjon. Jeg kunne latt dette knekke meg og slått meg til ro med at jeg «er av den svake typen» som lot meg selv bli syk. Noen mennesker mener jo faktisk det, at det kun er de svake som kan bli syke.

Desktop19

Mine år som syk har gjort meg til det mennesket jeg er i dag. Sykdommen har gitt meg forståelse, omsorg og medfølelse. Når en kunde sender meg mail og forteller om hvor vanskelig det er med bildet på egen kropp så vet jeg hva de snakker om, helt under huden. Det er ikke noe jeg har lest i en bok eller lært på kurs. Jeg har ligget på gulvet og ristet i sinne selv, i forsøk på å vri meg ut av min egen kropp.

Anoreksi og andre spiseforstyrrelser er ikke et tegn på svakhet. Mennesker som har kjent på uutholdelig smerte og overlever det, blir sterke. Jeg ser på mine år som anorektiker som blant de viktigste i livet mitt. De lærte meg hvor vondt det kan være å miste kontroll når man er avhengig av den. De lærte meg hvordan det føles å bli grepet av panikk under vanlige situasjoner. De lærte meg å respektere andre – for man vet aldri hvem som lider.

Desktop18

Jeg vil si at min største styrke som personlig trener, er min erfaring som anorektiker. Jeg har evne til å sette meg inn i andres situasjon, om de er syke eller bare har det vanskelig. Jeg vet hvordan det er å spise seg opp og bygge kroppen fra scratch. Jeg har vært der selv, og det er jeg evig takknemlig for.

Jeg tror at vi utsettes for vanskelige ting og prøvelser for at vi skal komme oss gjennom og derfra hjelpe andre og se dem som sliter. Utifra dette var det lett for meg å velge yrke. Jeg vil hjelpe andre og gi dem troen på at ingen grop er for dyp for at man kan komme seg opp. Jeg er et levende bevis.

7 comments
  1. Fantastisk, rett og slett fantastisk skrevet <3 Fra en eksanorektiker til en annen, virkelig sterke og viktige ord 🙂

  2. Du er strek som har kjempet og kommet deg igjennom det 🙂 Og jeg vet at når man har vært gjennom litt av hvert, har man lettere for å forstå andre og gjerne glede seg mere av småting;) *Kathrine S*

  3. Sterkt og flott innlegg!! <3 du er sterk som har klart å kjempe deg gjennom sykdommen og blitt så sterk og flott!! <3

  4. Virkelig sterk lesning.. Fikk nesten litt tårer i øynene her jeg satt.. 🙂 Kjempebra at du har kommet deg ut av det, og at det går så mye bedre nå! Jeg har slitt meg gjennom et par vanskelige ting selv, ikke det samme som deg, men jeg føler at jeg kjenner meg igjen i noen av tingene du skriver likevel. Stay strong! 😀

    1. Tusen takk for kommentar Camilla! Heldigvis er jeg 100% frisk nå, men erfaringen er jeg glad for at jeg har fått 🙂
      Ønsker deg en nydelig dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *