FOKUSUKE DAG 6 – SMÅSPISING

Småspising – et fenomen som mange av oss driver med på daglig basis. Det er også mange som gjør det når de stresser, er lei seg, har fått lite søvn også videre, også videre. Uansett årsak så er det totalt unødvendig!

Kroppen responderer best på faste måltider, og det er også best med tanke på proteinsyntesen. Holde vi oss til faste måltider hvor vi faktisk blir mette, er det også mindre sjanse for å trigge søtsug og enda mer sult. Det er også fort gjort å spise mer enn vi faktisk skal om vi spiser litt her og litt der.

Mine tips for å unngå småspising: 
💙 Spis faste måltider
Når kroppen blir vant med faste tider hvor den får mat, vil også sultfølelsen regulere seg etter det dersom matinntaket og næringsbalansen er god

💙 Ha proteiner i hvert måltid
Proteiner metter og tilfredsstiller. Sørg for å ha protein i hvert måltid, minimum 20 gram.

💙 Balansèr måltidet
Proteiner er bra, men for å få et mer komplett måltid er det lurt å ha karbohydrater og fett også. Spiser du etter et kosthold med lite karbo og mer fett, kan du fint supplere med fett for å gjøre måltidet mer komplett. Spiser du mer karb og mindre fett, supplerer du mer med karb. Balansèr måltidene dine slik at DU kjenner du blir tilfredsstilt! Lav karb / høy karb er en smakssak, og det ene funker like bra som det andre. Det avhenger av hva DU trives med og responderer best på.

💙 Avledning
Småspising er en uvane, så det kan ta tid å vende seg av med det. Når du kjenner trangen kommer, prøv å avlede deg selv. Finn på noe eller gå vekk ifra der matfristelsen er. Flytt fokuset ditt over på noe annet.  Skriv gjerne «fristelsesdagbok» – noter ned hver gang du får lyst på noe, klokkeslett og hva du velger å gjøre istedet. Det kan være motiverende å se tilbake på, pluss at det distraherer deg bort fra problemet.

💙 Fjern «småspisingsmat».
Små skåler på bordet med diverse oppi eller småtteri i skapene- få det bort og ut av syne. Mat kan stå på bordet når du/dere skal spise.

Harde bud, men verdt å prøve om du sliter med småspising! Det kan også hjelpe godt om du ikke får ønskede resultater av kostholdet ditt grunnet nettopp dette. Lykke til og god lørdag <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *