FOKUSUKE | DAG 7 – MÅLET ER NÅDD, HVA GJØR JEG NÅ?

Når du har oppnådd det du ønsker, kanskje etter en lang reise, har det fort for å bli som et antiklimaks. Jeg husker det godt fra hver gang jeg satt personlig rekord da jeg trente styrkeløft, og også etter fitnesskonkurransene. Man har vært så utrolig fokusert over lang tid, og plutselig er man kommet dit man ønsket. Hva skjer da? Hva gjør jeg nå? Hva skal jeg tenke på og hva skal jeg finne på?

Dette er reelle spørsmål som dukker opp i hjernen.

Det er her det er fort gjort å «miste taket» og plutselig gå tilbake til gamle vaner, eller å slappe så mye av at man går bort ifra sine sunne vaner og plutselig har en helt annen hverdag.

Ikke la deg selv komme dit!

Perioder med mindre strikt program og mer «fri» hverdag er bare sunt, men det er også viktig å ha dette med helse og sunn livsstil i bakhodet i det store bildet. Om du ønsker å ikke rykke tilbake til start etter at du har nådd mål, kan det lønne seg å sette seg nye mål.

De trenger ikke å være store!

For å ikke miste helt gnister etter klimaks, kan du for eksempel sette deg mindre mål som x-antall treningsdager i uken eller å være vektstabil. Alt etter hva du føler deg klar for og hva som motiverer deg til å fortsette i en god stim.

Med dette avslutter jeg fokusuken om det å nå mål! Jeg håper dere har fått mye ut av det og er motiverte for å sette dere mål i fremtiden med litt mer kunnskap om hva og hvordan! God søndag til deg <3

2 comments
  1. Her har eg vært flere ganger. Du setter et ganske langsiktig mål, og jobber som besatt til du når det. Og så tenker du: konge, eg klarte det. Men siden målet er så spesifikt, da forstår hjernen at du er ferdig.

    Etter slike mål, har eg hatt perioder kor eg går tilbake, og gjør ingenting. Men finnes det en måte å hindre dette på? Fordi det er ikkje alltid bare å sette seg et nytt mål. Det er ikkje alltid så enkelt.

    1. Enig!
      som jeg nevner i innlegget så trenger ikke det nye målet å være spesielt stort. Noe så enkelt som at man skal trene x-antall økter i uken, valgfri aktivitet. Det kan være nok til å holde det gående uten å jobbe like målrettet, etter man har nådd et mål 🙂 På sikt får man gjerne lyst til å da jobbe mer målrettet igjen, men jeg tror det er viktig å gi seg selv litt tid etter en mer intens periode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *