MATVANER RUNDT BARN | DEL 1

Hvordan kombinere diett og livet som småbarnsforeldre?

Hvordan spise det man skal uten at barna blir påvirket?


Bildet er lånt fra matprat.no

 

Viktige og veldig aktuelle spørsmål.

Det er ikke bare studenter, single og barnløse som ønsker å nå et mål om redusert kroppsfett. Det er like ofte småbarnsforeldre – forbilder for små barn som ikke er gamle nok til å skulle tenke på noe slikt i det hele tatt. Hvordan takle dette på best mulig måte?

Jeg har ikke barn selv, men jeg har likevel tanker rundt spørsmålene som jeg ønsker å dele med dere. Jeg er veldig opptatt av at mine kunder og andre ikke skal føle at de påvirker barna sine negativt!

Bildet er lånt fra gorenje.no

Her er mine tanker.
Ikke snakk om at du er misfornøyd med hvordan du ser ut. Helt basic, men likevel uhyre viktig. Barna hører hva du sier, og i demmes øyne er du bra nok i massevis. De kan begynne å stille spørsmål til seg selv, dersom en de ser på som bra nok, ikke er fornøyd selv.

Spis middag sammen med barna og innfør gjerne sunne middager hvor grønnsaker er sentralt, og hvor det er fin balanse mellom kjøtt/fisk/annen proteinkilde, ris/potet/pasta og en fettkilde som saus, avocado, ost og lignende. Jeg syns det er viktig at barna ikke lærer seg å kutte ut et næringsemne! Om du følger en kostplan, ta din porsjon på øyemål og ikke lag noe nummer ut av det rundt bordet.

Om barna har lyst på noe mindre næringsrikt – for eksempel pølser, pannekaker og lignende – spis sammen med dem likevel. Ta heller en mindre porsjon til deg selv!


Bildet er lånt fra bramat.no

Til måltidene dere ikke spiser sammen kan du fint spise det du har på planen din. Etter min mening bør en kostplan bestå av vanlig mat som både voksne og barn kan like, så dette bør ikke bli noe problem. Om du spiser sunt og næringsrikt til frokost, lunsj og kvelds, vil du kunne inspirere barna dine til å gjøre det samme – noe som bare er bra!

Skal du veie opp noe, vei opp når ikke barna se det. Når du har veiet noen ganger, kan du øve deg på å ta alt på øyemål. På denne måten blir det ikke noe fare for at det skal oppstå spørsmål eller usikkerhet rundt matvalgene dine.

Del 2 kommer på fredag.
Ha en fin mandagskveld!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *