HVORDAN TILPASSE TRENINGSMENGDE

Jeg får stadig spørsmål på snapchat som jeg besvarer med video eller tekst der, og iblant er det også greit å dele dem her. Jeg vet flere lurer på dette, så derfor kommet svaret her også.

Det viktigste å tenke på når man skal tilpasse treningsmengde, er hvor mye restitusjon trenger jeg og hvor mye har jeg tid til. Har du en hektisk hverdag med et høyt stressnivå, vil kroppen din bruke lengre tid på å restituere. Den vil dermed tåle mindre treningsmengde enn om du hadde hatt et lavt stressnivå og mer hvile. 2-3 dager med middels intensitet på løpingen kan være en fin mengde å starte med. Går det veldig fint kan du heller oppjustere på sikt.

Har du en mindre hektisk hverdag og lite stress i hverdagen, kan du fint ha flere og mer intensive treningsøkter. Kroppen er da mer klar for å restituere og henter seg raskere inn. 4-5 økter med høyere intensitet er overkommelig med en rolig hverdag og uthvilt kropp.

Tilpass både intensitet på øktene og hyppighet etter hva du tolerer, både fysisk og mentalt!

Nedsatt treningslyst, dårlig søvn og nedsatt yteevne kan tyde på at treningsvolumet er for høyt. Om du har overskudd, treningsglede og presterer bra, tyder det på at kroppen trives og tolerer treningsvolumet bra.

Bruk hodet og samarbeid med kroppen! 😀

4 comments
 1. Hei Julie!

  Jeg er på utveksling i en periode på litt under 3 måneder, og det kommer nok ikke til å bli mye (mulig ingenting) vektløfting her. Tanken er å bruke C25k-appen og jogge 3 ganger i uken, samt bruke minibands og egen kroppsvekt til å trene «styrketrening». Er det mulig å vedlikeholde muskelmassen jeg har på denne måten? Skjønner at det blir vanskelig å bygge muskler og bli sterkere med denne formen for trening, men om det er i allefall mulig å vedlikeholde den muskelmassen jeg har.

  1. Heisann!

   Så gøy 😀
   For å vedlikeholde muskelmasse kommer du langt med kroppsvektstrening og minibands. Hvis du i tillegg er påpasselig med å få i deg nok mat, så vil det gå veldig bra.
   I et såpass kort tidsrom er det også minimalt med forfall som skjer om du gjør de to tingene 🙂

 2. Supert, tusen takk for at du tok deg tid til å svare:)

  1. bare en glede! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *