FEMININ FYSIKK – DOS AND DONT’S

Dette innlegget er dedikert til dere damer!

Du ønsker kanskje å stramme opp, men kanskje ikke å ha synlige muskler?
Du ønsker kanskje å få bort grevinneheng, men ikke en bulende triceps?
Du ønsker kanskje en sterk rygg, men ingen tyrenakke?

Da skal jeg gi deg noen enkle retningslinjer 🙂

 

DOS:

❈ Følg kroppsformen din og gå for det du foretrekker
Hvilke kroppsform ønsker du? Spør deg selv dette. Fysikken kan nemlig endres mye utifra hvor du bygger muskulatur. Er du fornøyd med den figuren du har, er det beste å trene hele kroppen jevnt over og gå for vedlikehold av styrke.  Er du pæreformet og ønsker en mer timeglassfigur, bør du fokusere på skuldre og øvre rygg. Er du epleformet og ønsker timeglassfigur, bør du fokusere mer på bein og rumpe. Har du timeglassfigur og vil fremheve det du allerede har, kan du fokusere på skuldre, øvre rygg, rumpe og lår.

Husk at det ikke finnes en fasit på hvordan du bør se ut! Det er det DU som bestemmer!

❈ Ønsker du å stramme opp, bør hovedfokuset ligge på kostholdet
Spis smart og riktig mengde, og tren styrke for hele kroppen. Da vil du oppnå fettreduksjon, samtidig som du opprettholder muskelmasse 🙂  (Ønsker du hjelp? Send meg en mail på din.pt@live.no)

DON’TS:

❈ Bryst, nakke, biceps og triceps
Å ha styrke i kroppen generelt er fint, men ekstra isolasjonsøvelser på disse muskelgruppene er ikke nødvendig for å ha en sunn og veltrent feminin fysikk. Bryst, nakke, triceps og biceps er med andre ord ikke noe du trenger å bruke tid på å «pumpe opp» eller trene til utmattelse. Fokuser heller på øvelser hvor du bruker store deler av kroppen, som for eksempel markløft.

❈ Høyt treningsvolum og belastning
Mange sett og totalmengde repetisjoner, samt stadig økende vektbelastning vil føre til at muskelvolumet øker. Om du ikke ønsker å bli noe større, hold igjen og gå heller for vedlikehold av styrke.

 

Du trenger ikke å være redd for styrketrening!
Ha disse punktene i bakhodet og kos deg med treningen 😀
God torsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *