MAT ER MER ENN KALORIER, FETT, KARB OG PROTEIN

MAT ER MER ENN KALORIER, FETT, KARBOHYDRATER OG PROTEINER!

Jeg tror det er fort å tenke på mat som noe som står i fare for å legger seg på skinka di…

Det er så mye mer!

Kroppen vår trenger mat for å fungere optimalt. ALT av kroppens funksjoner trenger energien vi putter i oss for å ha god funksjon. Immunsystem, celler, organer, hormonbalanse…ALT!

Vi trenger mat for å konsentrere oss. Hjernen trenger tilskudd av energi for å fungere som den skal. Du har kanskje kjent hvordan det er å være helt ukonsentrert og i din egen verden? Ikke så veldig produktivt det, kanskje? Nettopp.

Musklene trenger næring for å prestere og restituere. Du har kanskje opplevd at det er tungt å løfte noe som tidligere var lett, eller å bli mer sliten av å gå opp en trapp? Nettopp.

Mat er medisin og gjør oss mer motstandsdyktige mot nedbrytning, skader og sykdom. Det er også med å hindre tidlig aldring. Er du klar over hvor nyttig mat er, foruten å avgjøre om du er stram i fisken eller ikke?

Ikke glem innsiden folkens!
Utseende er èn ting, men det er ikke hovedgrunnen til at vi bør spise sunt. Den viktigste grunnen er at vi faktisk trenger mat for å være friske og for å fungere som vi skal. Kroppen er en overlevelsesmaskin men trenger næring! Å spise sunn mat er en investering i egen helse – ikke bare utseende!

Spis BRA og spis NOK!
God mandag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *