VARIASJON I TRENING – ØDELEGGENDE ELLER SMART?

Instagram, snapchat, facebook og pinterest florerer av inspirasjon, idèer og tips til nye treningsøvelser – hele tiden! Har det egentlig noe for seg?

VARIERE OG PRØVE NYE ØVELSER…

Ulemper: 
⇓ Å variere for mye kan faktisk hindre deg i å ha fremgang. Kroppen presterer best med vante bevegelser, og varierer du mye og for ofte vil det hindre deg i å øke i styrke og prestasjon. Det er en viktig ting å ha i bakhodet.

⇓ Fancy «dilleøvelser» har ofte lite for seg, og du bør være selektiv med hva du velger å ha med i øktene dine om du ønsker optimal fremgang. Jeg har skrevet et eget innlegg om øvelsesvalg, og det kan du lese HER. 

⇓ Fremgang krever økt belastning, enten i form av økt vektmotstand eller antall repetisjoner. Dette er vanskelig å få til når man hele tiden bytter øvelser og gjerne også bruker øvelser hvor det er vanskelig å øke belastning i det hele tatt.

⇓ Kontinuitet er en sentral faktor når man ønsker å bli god i noe. Man må gjøre det man skal bli god i ofte og mye. Bytter man rundt på det man gjør hele tiden, kan man heller ikke forvente å bli veldig god i noe.

Fordeler:
⇑ For deg som blir fort lei av øvelser og rutiner, er variasjon en god ting. Er du mindre opptatt av økning og mer opptatt av treningsglede, er det bare fint.

⇑ Om målet med treningen kun er å få inn bevegelse i hverdagen for helsens skyld, gjør ikke hyppig øvelsesvariasjon noen verdens ting.

⇑ Om du ønsker nye utfordringer og å prøve noe nytt, er det helt topp å prøve nye øvelser! Jeg anbefaler dog å velge øvelser med omhu for å få godt utbytte av tiden du bruker på trening.

Med det sier jeg lykke til og god trening! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *