HVORDAN TA KNEKKEN PÅ «JEG TAR DET SENERE»

Det er fort gjort å utsette ting – og da spesielt ting vi ikke har så innmari lyst til å gjøre. Det fører da som regel til at det ikke blir gjort, eller at det blir enda værre å utføre. Hvordan kvitte seg med «utsettelsessyndromet»?

Du er ikke nødvendigvis lat fordi du utsetter ting, du bare velger å gjøre andre ting istedet. Problemet med dette er at det fort kan skape dårlige følelser fordi vi ikke får gjort det vi egentlig skal.

Vi mennesker liker kortsiktig nytelse – dette fører til at vi tar valg basert på hva vil vil akkurat her og nå. Ikke helt heldig når vi har mindre gøye ting som burde vært gjort!

Jeg har noen tips som jeg syns fungerer veldig bra:

Spør deg selv hvorfor du utsetter.
For min del er det som regel fordi jeg er litt usikker på hvordan jeg skal utføre det. Om det gjelder for deg, prøv å se for deg hvordan det skal gjøres og finn eventuelt svar på hvordan du skal gå frem.
Om du ikke får støvsugd fordi du ikke har nytt filter, start med å gjøre noe for å få tak i et nytt. Det er første steg, og neste gang du vurderer å gjøre det, har du ikke lenger noen grunn til å utsette!

Om det er fordi du mangler kunnskap, så kan første steg være å spørre noen om hjelp. Når du da har fått vite det du trenger, er unnskyldningen borte.

Spør deg selv hva du helst vil på sikt.
Du vet at du ikke har lyst til å gjøre det du egentlig skal akkurat nå.
…Men vil du være i like dårlig form om ett halvt år?
…Vil du ha hybelkaniner under sofaen når gjestene kommer om to timer?
…Vil du ende opp med å gomle noe fra godteriskuffen fordi det ikke ble noe middag?
Du vet svaret på dette. Kanskje det kan motivere deg og gi en piff til å gjøre noe nå.

Skap vaner – og forventning
Mandag, onsdag og fredag trener jeg fra kl.3 til 4. Hver morgen kl.07 ringer klokka. Slike rutiner skaper en trygghet i hverdagen din på at du slipper og ta avgjørelser. Ja, faktisk! Jo færre avgjørelser du trenger å ta, jo lettere vil det faktisk være. Når vaner er innført, vil du også få en automatisk forventning til deg selv om at de skal utføres. «Klokka er 3, da drar jeg på trening!» – Mye bedre (og enklere å forholde seg til) enn «hmm.. skal jeg trene kl 3 eller 5?»

Lykke til! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *