«FAT BURNING ZONE»

...Så man MÅ trene lengre enn 30 min for å brenne fett?
…Hva skjer etter 20 min?
…???

Dette må vi prate om folkens!
ALT som står på bildet over er ren og skjær løgn.
ALT!

Det stemmer at kroppen bruker karbohydrater (lagret glykogen) først, og dette er enkleste kilde til energi når vi er i bevegelse. Det som ikke kommer frem her, er at vi brenner fett HELE DAGEN!

Forbrenningen av fett slutter aldri. Den holder på døgnet rundt. Du kan ikke trene på en spesiell måte, eller over så og så lang tid for å gå over i «fettforbrenningssonen». Mer bevegelse øker forbrenningen slik at totalforbruket blir høyere, ja. Dette kan føre til tap av fettmasse dersom kaloriinntaket er lavere enn forbruket. Om du har hatt en treningsøkt i såkalt «fat burning zone» og deretter trør i deg 1500 kcal over det du trenger, så blir det ikke mye «fat burning» likevel.

Vil du være i fettforbrenningssonen så er det tre ting du bør tenke på;
1. Stå og gå! Unngå stillesitting over lengre perioder.

2. Tren styrke. Styrketrening er med å øke forbrenningen din og bedrer hormonbalansen.

3. Få nok søvn og spis riktig mengde mat. Ønsker du å redusere fettmassen bør du ligge i et moderat kaloriunderskudd og basere kostholdet ditt på proteinrik og generelt næringsrik mat. Samtidig er det veldig viktig å få nok søvn for å optimalisere fremgangen og få maksimalt ut av både treningen og sunt kosthold.

Ikke la deg forvirre og rive med av merkelige påfunn man finner over alt! Keep it simple. Man kommer aldri unna grunnprinsippene uansett hvilke fancy metode man prøver ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *