UKENS SPØRSMÅL – KONDISJON ELLER STYRKE FOR VEKTNEDGANG?

Mitt svar:
Kondisjonstrening er ikke et must når målet er vektnedgang. Det aller viktigste for det formålet, er å ha et kaloriunderskudd. For å oppnå høyere forbrenning (og dermed oppnå et kaloriunderskudd enklere) er det dog lurt å holde seg aktiv. Ikke bare med styrketrening, men også ved å stå og gå mye i løpet av dagen. Husarbeid, hente posten, gå til jobb, stå ved pulten, ha kurv istedet for vogn på butikken også videre. Ingen direkte planlagt kondisjonstrening, men rett og slett basic bevegelse gjennom dagen.

Om du har en intaktiv arbeidhverdag hvor du er «tvunget» til å være mye i ro, kan det være lurt å supplere med kondisjonstrening for å øke totalen av aktiv tid i løpet av dagen.

Styrketrening, hverdagsaktivitet og et moderat kaloriunderskudd – disse tre er en fin grunnmur for en sunn vektnedgang. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *