«NÅ SKAL JEG SLUTTE MED DET OG DET, OG DET OG DET OG DET…»

«NÅ SKAL JEG SLUTTE MED DET OG DET OG DET OG DET…»
Også ser du virkelig for deg at dette blir reelt å opprettholde livet ut…?

Om du elsker å se på Netflix i timesvis, spise brownies og dra på byen med vennegjengen, er det ikke nødvendigvis slik at du må kutte alt dette helt ut bare fordi du vil være sunn.

Å leve sunt er ikke ensbetydende med å slutte med alt som smaker godt og som er gøy!

Ikke bruk tid på å skrive lange lister med restriksjoner og «nei-lister«.
Slike lister har noe til felles – de er ikke holdbare i lengden (og de får fort frem rampeungen i oss! :P). En løsning med bedre odds for å bli permanent, er å gjøre små, gjennomførbare endringer. Velg litt mindre av det som ikke er sunt for deg, og mer av det som er bra. Bygg opp en base av gode valg i hverdagen. Øv deg på å gjør det beste ut av situasjoner hvor de gode hverdagsrutinene ikke er mulig å opprettholde.

Livet har skjedd til nå, og det kommer det til å fortsette med, uavhengig om du har satt deg et mål eller ei.  Gleden over Netflix og brownies vil mest sannsynlig ikke fordufte over natta. Du vil bli bedt på fest. Du vil få servert favorittkaka di. Du vil få lyst til å sitte inne hele dagen uten å bevege en finger… Du vil mest sannsynlig komme i mange situasjoner hvor hverken trening eller sunt kosthold er i fokus.

Sunn livsstil handler ikke om unntakstilfellene –

Du lever ikke «usunt» på grunn av den ene dagen du feiret bursdagen til en venn med god mat og drikke og du fikk i deg mer enn planlagt. Heller ikke på grunn av den helga du rett og slett var giddalaus og så fem sesonger av en hjernedød serie under et pledd.

Livsstilen din defineres av valgene du tar på daglig basis.
Det du velger og prioriterer 90% av tiden!

…Tenker du at noen prosent kan forbedres? Ja, så har du muligheten til å gjøre noe med det. Men husk at livet vil fortsette å skje, resten av livet. Sørg derfor for å gjøre endringer du faktisk kan leve med, og ikke tynge deg selv ned med «løfter» du hverken kan eller egentlig vil utføre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *