SETT GRENSER FOR DEG SELV

Det er lov å si NEI!

Å være tilgjengelig hele tiden (sosiale medier, telefon, jobb, sosialt, generelt), å alltid skulle strekke seg utover det man har tid og energi til, eller å konstant overprestere – Dette blir på ett eller annet tidspunkt for mye for oss, og kan fort bli til en ond sirkel av avgjørelser.

Det er fint å være et  JA-menneske,
men si først og fremst ja til deg selv!

Jeg vet av erfaring at jeg kan strekke meg enormt langt både i personlige relasjoner og på jobb for å tilfredsstille andre og for tilpasse meg hva som passer andre best. Det går bra så lenge jeg sørger for å sette grenser så jeg ikke går på kompromiss med meg selv. Det er ikke alltid like lett å kombinere de to, og det er en hårfin balanse mellom tidsadministrasjon og galskap.

Kjenner du på at humøret endrer seg, godfølelsen rundt å gjøre andre glad forsvinner eller dempes, at stresset øker i kroppen eller at du ikke klarer å sortere tankene i hodet – da er det på tide å trykke på bremsen.

Jeg har ikke PT-timer etter kl 19 og jeg har aldri timer på lørdager og søndager. Om jeg er sliten etter jobb og vil bruke tid med familien min, svarer jeg ikke på snaps eller meldinger før dagen etter. Jeg svarer ikke på mail når jeg egentlig er ferdig for dagen, med mindre jeg har tid og lyst. Å være administrator i sitt eget liv innebærer å planlegge slik at man kan gjøre alt man skal med glede, og at man får tid til å puste og leve i nuet.

Kaver vi rundt og strever for å gjøre alle fornøyd, vil vi ende opp med å være miserable. Om vi føler at endene aldri møtes helt, vil vi aldri bli fornøyd med egen innsats uansett.

Mine råd:
❤  Se i kalenderen din og tenk over hva som skal skje i dag eller de neste dagene. Om det er ting du vil få tid til, se etter åpne luker hvor du vet du har både tilstrekkelig med tid og energi til å utføre det. Finner du ikke ledige luftige luker, kan du finne et annet tidspunkt frem i tid. Ikke trykk det inn steder hvor du vet det blir stress.

❤ Om du plutselig kjenner på at det blir for mye for deg, våg å gi beskjed! «Jeg beklager, men jeg må utsette møtet vårt», eller «Beklager, men tiden strekker ikke til for meg i dag, kan vi utsette til da og da?» – det er ikke ulovlig å si! Det kalles å ta ansvar for seg selv!

❤ Blir du spurt om du kan gjøre noe du innerst inne vet at du ikke har verken tid, lyst eller energi til – si nei. Foreslå en annen løsning, eller bare vær ærlig om at du ikke kan bidra. Du er ikke satt her på denne jord for å redde den, og det finnes andre som kan gjøre det du ikke kan.

❤ Om noen reagerer negativt på at du setter grenser for deg selv…
– Hev deg over det. Ikke la andre gi deg følelsen av at du er kjip, feig, sløv eller upålitelig. DU er ditt ansvar, og du skal heller være stolt over at du tar vare på seg selv. De som ikke støtter deg i det og viser forståelige, fortjener ikke energien din.

Ta vare på deg selv og ta ansvar for din egen tids- og energibruk!
DA vil du være den beste DEG for de rundt deg og deg selv ❤ 

2 comments
  1. Så fint innlegg Julie ❤️ du er så flink å sette ord på noke som dei fleste av oss kan gå rundt å kjenne på. God helg ☺️

    1. så bra du syns det! 😀
      god helg til deg også <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *