KOMPLEKSER OG SÅNT

Kroppspress og influensernes påvirkning er virkelig oppe til debatt om dagen etter at Kristin Gjelsvik konfronterte Sophie Elise etter at hun blogget om at hun skulle tatovere hårfestet bak øret fordi hun hadde for lite hår der….

Jeg har snakket om kroppspress før, og det innlegget kan du lese HER.

Når det kommer til komplekser, så har jeg en klar og tydelig mening om det. Ja, det er fint å være åpen om problemer man har til mennesker man stoler på, men jeg mener at det faktisk er viktig at vi tenker over hvem vi deler dem med, og om det er nødvendig å dele i det hele tatt.

Jeg har skrevet tidligere her på bloggen at jeg har hatt komplekser for lårene mine helt fra jeg var liten. Jeg har dog lært meg å elske dem og jeg liker tanken på at jeg er unik, mer og mer med årene. Jeg har flere andre komplekser også, men de ser jeg ingen grunn til å dele. Hvorfor dele mine usikkerheter, og kanskje få deg til å tenke over om du finner samme «feil» på deg selv, når du ikke gjorde det fra før?

Alle som har mennesker rundt seg, har faktisk et stort ansvar. Vi har først og fremst et ansvar for oss selv. Vi har ansvar for å styrke vår egen karakter og vårt eget selvbilde før vi åpner kjeften. Det er også vårt eget ansvar å velge om vi vil dele positivitet eller negativitet med de rundt oss.

Jeg er bra, jeg!
– Uavhengig av hvordan jeg ser ut eller hva jeg presterer. Om jeg har litt for mye her og litt for lite der, så er jeg likevel like bra. Dette sitter så godt plantet i meg, at jeg kan lese bloggen til jenter og se reklameplakater av modeller som ser helt annerledes ut enn meg, uten å føle at jeg må bli som dem. For akkurat det gir jo faktisk ikke mening!? Vi er jo dønn forskjellige alle sammen uansett!

Jeg sier JA til mer fokus på det med å ha en sunn livsstil. Fysisk aktivitet, treningsglede, god og sunn mat, matglede og mental helse. Mindre fokus på komplekser og alt vi syns er feil!

…For hvordan kan vi egentlig hjelpe noen ved å klage over noe…? Vi vet jo allerede at alle har komplekser i større eller mindre grad.
Hva med å heller bidra til et mindre kroppsfokusert samfunn ved å motivere noen til å dra på en skogtur i finværet, dele en team-økt eller en god og sunn oppskrift? I stedet for å kjøre en kollektiv klagestund over alt som er feil..?

Bestem deg for hva slags liv DU ønsker å ha, og luke ut alt som ikke passer inn det. – Du vil alltid være omringet av mennesker som ser annerledes ut enn deg selv, men du bestemmer om det blir et problem for deg eller ikke. Vil du ha et miserabelt liv hvor du blir psyket ut (og psyker ut andre) med negative tanker rundt ditt eget utseende, eller vil du ha livsgnist og glede deg over egen selvaksept? Det er ditt valg og du står ansvarlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *