MESTRE EGEN KROPPSVEKT – Del 2 – Veien til PUSHUPS!

STEG 1 – Pushups til smith/ stang
Pushups på knær er ok, men det gir ikke helt optimal bevegelsesbane dersom du ønsker å mestre pushups. Å ta pushups til stang/smith er derfor et mye bedre alternativ!

Gjør du dette i en smithmaskin har du enkelt mulighet til å justere stangen opp og ned, alt etter hvor sterk du er. Jo lengre ned stangen er mot bakken, jo tyngre vil det bli, og jo nærmere en vanlig pushup vil du komme. På bildene bruker jeg stangen i et vanlig knebøystativ.

IMG_3877

Start med en høyde på stangen som tillater deg å utføre 8 reps hvor du klarer å holde kroppen strak som en planke mens du senker brystet helt ned til stangen og opp igjen til strake armer.

STEG 2 – Progresjon
Når du klarer 10 reps på høyden du startet på, kan du prøve å nedjustere stanga så du kommer ett hakk nærmere bakken. Klarer du da rundt 6 reps her, jobber du deg opp til 10 reps, før du igjen senker stangen ytterligere.

STEG 3 – Når du har stangen på det laveste hakket
Når du er kommet så langt, kan du gå over på noe som er enda lavere. For eksempel en lav stepkasse. Når du mestrer 8-10 reps på en lav stepkasse, kan du prøve på bakken – og ikke på knær men på tær! 🙂

IMG_3881

STEG 4 – Når du mestrer pushups på bakken
Herfra kan du utfordre deg selv og øke styrken ytterligere ved å:
– Øke antall repetisjoner
– Legge vekt på ryggen
– Ha beina opphevet
– Ha hendene på vektskiver/stepkasser for større bevegelsesbane
– Strikk over ryggen for økt motstand
– Legge til ustabilt underlag
– Legge til stopp i bunnen
– Legge til klapp/ hopp (eksplosive reps)

Bonustips; Trekk pusten godt før du senker deg ned, og pust ut når du kommer opp igjen til strake armer. Dette vil hjelpe deg å øke buktrykket og gir deg mye bedre «punsj»!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *