MIN VEI TIL 50 PUSHUPS

Dere som følger meg på snapchat har garantert fått med dere at jeg fikk en utfordring i februar om å klare 50 pushups. Jeg bestemte meg for å gå for det, og det innen 1 mai.

Forrige uke kom jeg i mål, og nå vil jeg dele fremgangsmåten min med dere!

Ved første test 13 februar, klarte jeg 25 pushups.
Fra da startet jeg med følgende oppsett;
Mandag – 3 x max reps (2 i reserve) uten vekt
Onsdag- 3 x 10-12 reps + vekt
Fredag – 3 x 8-10 reps + vekt

Ukentlig økte jeg i både repsantall og vektbelastning. 5 mars hadde jeg 35 reps uten vekt, 13 mars hadde jeg 12 reps med 10 kg, og 15 mars hadde jeg 8 reps med 15 kg.

Etterhvert som belastningen økte, merket jeg at min «akilles» var at melkesyra meldte seg når jeg kom opp i reps. Skuldrene syrnet fullstendig og jeg slet med å komme meg over 40 reps uten vekt. Da la jeg inn sidehev og fronthev i treningen, 4 sett i uken og 20-30 reps. Dette var for å øke utholdenheten i skuldrene.

I starten av april, valgte jeg å gå mer spesifikt til verks. De tyngre øktene med vektbelastning ble byttet ut med høyreps uten vekt. Jeg brukte en helt ny metode jeg aldri hadde brukt før. Jeg startet med å ta 20 reps, vente litt, 5 reps til, vente litt, 5 reps til, også videre helt til jeg hadde gjort 50. Hver gang jeg gjorde dette tok jeg tiden, og prøvde å korte ned pausene underveis.

5 april hadde jeg 15 + 5 + 5 + 5+ 5 +5 + 5 +5 reps.
11 april økte jeg til 20 + 10 + 10 + 10 reps på 1 min og 46 sek.
15 april økte jeg enda mer til 25 + 10 + 10 + 5 reps på 1 min og 29 sek.
18 april klarte jeg alle 50 repsa i èn sleng, på 1 min og 2 sek.

Fra start har jeg altså bygget opp styrke i første periode, og deretter fokusert mer og mer på utholdenheten – mitt svakeste punkt. Ved å trene smart og legge opp et strukturert løp, er det meste mulig å oppnå! Jeg har altså økt mine max antall pushups på litt over 2 måneder!

SÅ GØY det er å nå et mål! 😀
Håper du lar deg inspirere at min reise mot 50 pushups, og velger å sette deg noen nye mål selv 🙂 GOD tirsdag !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *