VI PT’ER HAR ET ANSVAR

Jeg skriver dette fordi jeg syns det er uhyre viktig for både personlig trenere å være klar over, og fordi det er viktig for kundene våre og deres opplevelse av jobben en PT gjør for dem.

Å være PT er ikke som å jobbe på et lager hvor du skal pakke inn noe og flytte det fra en hylle til en annen og sende den videre med en bil. Vi har med ekte mennesker å gjøre. Mennesker som har tillit til oss, som legger et stort ansvar i våre hender og som faktisk tilbringer mye tid med oss. Kunden serverer oss en enormt stor mulighet på sølvfat. En mulighet til å bidra til positive og varige endringer i kundens liv, og til å være et medmenneske.

Er du klar over hvor stor gave det faktisk er?

Jeg tar jobben min veldig alvorlig og jeg har forstått mer og mer for hvert år som har gått hvor stor påvirkning jeg faktisk har, og hvor mye jeg og det jeg gjør kan bety for de menneskene som kontakter meg. Gjør jeg en god jobb så kan jeg bidra til banebrytende endringer i menneskers liv. Men det krever at jeg er klar over nettopp det!

En kunde er ikke «bare» en kunde. En pakke på et bånd som kommer tilfeldig forbi. En kunde er et levende vesen med et potensiale jeg kan hjelpe dem å se fra der de er. Når jeg blir vist tillit er det nettopp det som er betydningsfullt å få frem!

Jeg som PT har et stort ansvar.
Min jobb er ikke bare å lære teknikker, få frem nye rekorder, slankere figurer og flinke mosjonister. Min jobb er å forlate kundene bedre enn de var da de kom. Og da snakker jeg ikke bare fysisk, men mentalt også. De skal bli sett. Ikke bare for det de presterer, men for den de er.

Trening og kosthold er vel så mye mentalt som fysisk. Om vi klarer å gi mennesker en god opplevelse, får dem til å føle seg sett, bidrar til treningsglede og mestringsfølelse – DA har vi gjort en enormt stor forskjell.

Flere har spurt meg om jeg kan anbefale jobben som PT fordi de vurderer det selv. Da svarer jeg; Om du elsker mennesker og brenner for å se andre lykkes, så er det en herlig jobb å ha. Treningsinteresse og nok kunnskap er èn ting, men det første er vel så viktig. For å kalle seg PT mener jeg det burde vært et krav om at man skal bry seg. Ikke bare om tall og målinger, men om mennesker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *