KOSTHOLD – 5 SJEKKPUNKTER

HER kan du lese fem sjekkpunkter for trening.

Det trenger ikke være vanskelig å forbedre matinntaket sitt, snarere tvert i mot! Jeg tror vi er flinke på å overkomplisere det, og derfor blir det fort til at vi gir opp eller ikke en gang orker å prøve. Her kommer fem sjekkpunkter du kan se om du får til å huke av. Punkter som vil bidra til at du har gode grunnpilarer i kostholdet ditt 🙂

Du spiser grønnsaker hver dag
Ikke nødvendigvis mye eller til hvert måltid, men noe hver dag er kjempe bra for deg! Grønnsaker er gode kilder til viktige næringsstoffer, og det trenger ikke å være vanskelig å få i seg. Snik det inn i smoothie, lag gode og smakfulle salater eller hiv dem på grillen. Grønnsaker gir haugevis av muligheter til gode smaksopplevelser.

Du unngår å spise deg stappmett
Dette er et viktig punkt, og jeg vet mange kan syns akkurat dette kan være vanskelig. Øv deg likevel på å kjenne etter på metthetsfølelsen. Ta til deg mindre porsjoner og spis saktere. Det er ikke bra for oss å spise for mye, så dette punktet vil jeg si er det viktigste. Legg ned bestikket mellom hver bit, så skal du se at du faktisk kjenner deg mett fortere.

Vann som tørstedrikk
Vann er viktig for alle kroppens funksjoner, og det er kjempe lurt å bruke det som tørstedrikk fremfor sukkerholdige drikkevarer som juice, saft og brus. En annen fin ting med vann er at det ikke trigger søtsug! 🙂 Om du er på «bruskjøret» kan du starte med å bytte ut ett av glassene med dagens drikke med vann, og heller ta overgangen gradvis.

Unngå dårlig samvittighet og stress rundt mat
SÅ viktig! Vårt forhold til mat er veldig avgjørende for matvalgene våre. Du bestemmer hva du putter i munnen, og da kan du også bestemme hvordan du skal ha det rent psykisk rundt dette med mat. Spis næringsrikt og fornuftig, og om du bestemmer deg for å spise noe mindre sunt, NYT det og kos deg med det! Mat skal være en av livets gleder, og ikke noe som skaper dårlige følelser i oss.

Mat som belønning og kos
Dette med det mentale rundt maten henger sammen med dette. Jeg anbefaler å unngå at man bruker næringsfattig mat som belønning. Prøv heller å se på mat som et verktøy for at du skal føle deg bra, fungere bra og ha overskudd i hverdagen. Det er selvsagt lov å kose seg, og det skal man – men det er lurt å tenke over hva og hvorfor du velger å spise det du spiser (les også «Belønner vi oss selv med de gale tingene?»)

Egenreklame
Ønsker du hjelp med å få orden på kostholdet ditt? Send meg en mail på din.pt@live.no 🙂

Med det ønsker jeg deg en super søndag! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *