EN UKE PÅ LADNING


Graset er fult av dogg
frå fuktige kinn i natta
Tårene heng som perler
i edderkoppnetta. Naturlege drømmefangarar
Sola kikar litt sjenert over fjellknausane
før den sprett fram og omfamnar henne
i ein varm klem som fortel henne alt
om at også ho er velkomen i dagen
som skal tørke graset og gi henne
femten nye fregner


Karen | @ro_med_ord

Som sikkert mange allerede har fått med seg på snapchat – Jeg har hatt en magisk ferieuke på Kjerringøy utenfor Bodø sammen med bestevenninnen min og familien hennes.

En uke med total avkobling fra alt hjemme. Fisking, båtturer, rolige morgener, frisk fjelluft, latter. Vi så både ørn, reinsdyr og elg, nydelig midnattsol, deilig bølgeskvulp og mektig natur. Se for deg det – Alle tanker om alt som burde vært gjort, er borte som dugg fra sola. Lommen er full av skjell og støvlene lukter sjø. Håret ligger krøllet innsmurt i saltvann. Jeg gnir meg i øynene og ser solstrålene snike seg inn i teltet og varmer litt på ullsokkene. I det fjerne glinger sauebjeller i sprudlende rytme.


Klokka er 04. Det er lyst som dagen og luftmadrassen er halvfull. Likevel synker kroppen ned og faller til ro. Hjernen jobber ikke med noe som helst annet enn å nyte lydene, luktene og nuet. Det er tomt for burde, må og skal.

Det er så vakkert at jeg mister ord. Kjerringøy har mange naturskatter, omtrent rundt hver sving. Er du oppmerksom kan du få med deg endeløst med slående vakre steder, øyeblikk og opplevelser. Sånn type skjønnhet som man ikke kan beskrive med ord.


Det er så mye vakkert og mektig. Og følelsen er lik hver gang når føttene treffer bakken på øya – friheten, nysgjerrigheten og livslysten bobler. Det blir stille i hodet og rastløsheten forsvinner. Alt tar ferie,
og jeg nyter hvert sekund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *