TIPS TIL TELTTUREN

Jeg er slettes ingen friluftslivsekspert, men etter teltferieringen min både i fjor og i år har jeg fått en del spørsmål om det på snapchat. Etter tre lengre turer i telt har jeg erfart litt som jeg håper kan være til hjelp!

Jeg har inntrykk av at mange vil dra på teltferie, men ikke helt vet hvordan de skal få det til…? Det kan jeg forstå. Man vil ikke ha en våt, kald, uhygienisk og ubehagelig ferie!

Her er mine tips;

Ta med deg ullundertøy
La oss være ærlig – vi bor i Norge, og nettene (selv på sommeren) kan bli kalde. Ullundertøy er supert å sove med, det puster og er behagelig på. Ikke risiker å fryse. Blir det for varmt med flere lag, er ullundertøy i seg selv greit å gå med på tur.

Test liggeunderlaget før du drar
En tynn matte kan virke smart ved første øyekast fordi det er lett å bære på og tar lite plass. Men – husk at du faktisk skal ha det greit på tur, og søvnen er nokså relevant når det kommer til akkurat det. Selv har jeg brukt både oppblåsbar madrass med god tykkelse, og en tynnere selvoppblåsbar liggunderlag. Sistnevnte går fint i 1-3 netter, men den tykkere varianten er best om du skal på en lengre tur. Ligger du godt, trives du bedre.

Legg et ullteppe oppå luftmadrassen / liggeunderlaget
…hvis ikke kan du risikere at den blir iskald. Lufta i madrassen vil holde samme temperatur som bakken. Et lag med ull er derfor kjempe smart å ha i mellom for å få mer varme i underlaget du ligger på.

Hold hodet og beina varme
Har du med deg en god lue eller et bandebånd og ullsokker, er du godt rustet for sur vind og/eller kaldere netter. Er hodet og beina varme, er det også større sjanse for at kroppen holder seg varm selv med mindre klær.

Gnagsårplaster
Skal du gå et godt stykke, er det lurt å ha godt inngåtte sko, eller i det minste gnagsårplaster. Ta på plaster før du begynner å gå, så er du på den sikre siden.

Tallerken, bestikk og kopp i hardplast
Enkelt å rengjøre, lett å bære og kan fint brukes på nytt og på nytt.

Vanntett bagasje
Har du en vanntett sekk eller et vanntett trekk til sekken, slipper du at klær og det andre du har med deg blir vått dersom det kommer en regnskyll. Alle har vel kanskje et kjipt minne fra barndommen da alt i sekken var gjennomvått etter en mindre heldig tur på heia? Unngå dette og vær på den sikre siden.

Antibac og våtservietter
Enkel rengjøring av kropp, hender og det du bruker av utstyr gjør turen mye mer behagelig og hygienisk. I tillegg slipper du mugg og ubehagelige lukter i sekken fra matrester og andre ting.

Telt/ hengekøye med ordentlig myggnetting
De verste turminnene jeg har, kommer av insekter og mygg. Spar deg for dette med å ha et ordentlig myggnetting i teltet/ hengekøya di. Om du ferierer nordover i landet er problemet mindre, men det skader aldri å være på den sikre siden.

Zip-poser til mat
Åpne-lukkeposer er genialt når du skal ha med deg pålegg og annen mat. Da kan du enkelt lukke igjen og oppbevare det tett i sekken og unngå lekkasjer.

Powerbank
Å skaffe seg en god powerbank er en super investering. Helst en som kan lade opp mobilen din flere ganger. Det er alltid greit å ha tilgang på telefon. (Det er dog ingen grunn til å overdrive mobilbruken på teltferie, spør du meg;))

Husk at teltferie faktisk ER mer primitivt enn hotellferie…
Det er ikke alltid kaffien er perfekt temperert, det er ikke alltid middagen blir akkurat det du har lyst på den dagen og det er ikke alltid det er like komfortabelt… Prøv å se på det som litt av kosen! NYT nuet og legg merke til det fine med å være i naturen.

…Jeg innser at det er haugevis av ting å nevne her, men det beste er igrunn å erfare litt selv også. Har du gode klær, gode sko og et greit telt, sovepose og liggeunderlag er MYE gjort! Husk å KOSE DEG og NYTE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *