Tre viktige spørsmål du bør stille deg selv

...om du ønsker å jobbe målrettet mot å utrette noe nytt og bedre.

Tiden har en tendens til å løpe fra oss, og «vips», så har et år gått. Kanskje uten at man har fått utrettet det man skulle ønske. Du kjenner kanskje til fenomenet med at man setter seg mål man skal nå innen ett år, også glemmer man dem helt bort i løpet av kort tid?

Skal man komme i mål med det man ønsker, er det svært viktig å jobbe målrettet, holde fokus og ta bevisste valg som faktisk tar deg nærmere målet og ikke motsatt. Det innebærer også at man virkelig vil oppnå det målet man har satt seg, og ikke bare liker tanken på å oppnå det.

Da jeg gikk tur i skogen tidligere i dag tenkte jeg nøye over dette. Jeg konkluderte med at jeg har tre spørsmål som har vært svært avgjørende for meg å tenke over, og som har hjulpet meg å nå mål jeg har satt meg tidligere. Spørsmålene er som følger;

💡 Hva ønsker jeg å ha oppnådd om et halvt år/et år?

💡 Hva må jeg endre på for å oppnå det jeg ønsker?

💡 Er det noe jeg bruker tid og energi på i dag som hindrer meg fra å oppnå målet mitt?

Skriv gjerne ned svarene på disse spørsmålene. De kan være veldig nyttig å ta en titt på innimellom når man merker at man mister litt fokus.
Det siste spørsmålet syns jeg nesten er det viktigste. Skal man oppnå noe spesifikt så kan man ikke bruke masse tid og krefter på ting som gjør veien mot målet lengre eller som tar bort fokuset ditt. Det er også viktig å evaluere om de tingene som eventuelt tar mye av energien din, faktisk er viktigere for deg enn målet du har satt. Isåfall er det lurt å evaluere målet ditt på nytt og tenke gjennom om du heller burde sette deg andre mål som passer bedre sammen med det andre som betyr noe for deg.

Mål bør være gjennomførbare og forenlige med andre viktige ting i livet ditt. Hvis ikke vil veien mot mål koste deg mer enn det kanskje er verdt.

Husk også på at du er sjefen i eget liv, og det er ingen skam å legge fra seg – eller gjøre om på mål som du ser at ikke lenger trigger deg eller gjør deg noe godt.

Mål skal og bør være noe positivt i hverdagen din og noe som trigger deg til å pushe deg selv til å yte bedre, være bevisst og tenke nytt. Noe som motiverer deg til å erfare, prøve, feile og gjøre bedre når du vet bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *