Julefeiring med «helårskroppen-mentalitet»

Hei dere!
Jeg håper dere har hatt en magisk julefeiring <3 Det har hvertfall jeg. Dagene (ukene, egentlig) før, var preget av masse gjøremål, jobb og forberedelser, men jeg fikk roet ned litt i forkant og koste meg skikkelig når den store dagen kom. Nytt fra i fjor var at jeg laget masse godt julegodt og bedre middager, noe som var utrolig lærerikt og gøy! I tillegg var jeg å kjøpte siste julegave på lille julaften, noe som nok aldri kommer til å skje igjen. Haha, jeg er litt for kontrollfreak til å føle at det ikke blir for mye stress 😛 Neste år skal jeg være ferdig med gaver minst to uker før jul!

Uansett- nå har roen senket seg og jeg har tatt ferie fra pt-timer helt frem til mandag 6 januar. Det må jeg innrømme at er skikkelig digg. Det er lenge siden jeg har hatt så lang ferie.

Så… over til tittelen!

Du kjenner sikkert til hvordan lysten på søtt øker når du ikke får lov til å spise det? Eller hvordan sofaen roper på deg når du sier til deg selv at du MÅ trene? Vi mennesker er nok ofte litt sånn protestanter av natur, og tar bedre valg når vi har fritt spillerom.

Noe av det beste med denne julen, har vært følelsen av å være totalt avslappet i forhold til mat og trening. Dere vet jo allerede at jeg har vært gjennom en drastisk endring når det kommer til trening, og jeg trener faktisk mindre styrke enn jeg har gjort på mange år. Tidligere har jeg satt meg mål om å trene så og så mye i jula, og har også hatt i bakhodet at jeg ikke skal overdrive med søtsaker. Dette har jeg tenkt fordi jeg vet at for mye av noe aldri gir meg noen god følelse. I år skjedde det så mye opp mot jul at jeg omtrent glemte å sette meg slike»mål», og ting gikk litt slag i slag. Det resulterte i at det ikke ble noe treningsøkt på julaften, men dagen før og dagen etter, og jeg fikk gått meg en god tur. I tillegg har jeg ikke overspist noe annet enn kalkun (haha) og søtsaker har blitt inntatt i svært små mengder. Mye mindre enn tidligere år når jeg har tenkt mer over det. Og jeg har kost meg SÅ!

Det gikk opp for meg her i stad hvor lite lyst jeg har på søtsaker og hvor liten trang jeg har til å spise mer når jeg er mett, selv om det er jul. Det føles så utrolig deilig! For min del tror jeg det ligger mye i det at jeg ikke legger noe press på meg selv. Jeg fungerer tydeligvis slik at jeg automatisk tar bedre valg når jeg ikke har satt begrensninger på meg selv på forhånd. – Og jeg tror faktisk det er nokså normalt å være sånn!

Jeg har sagt til flere av online kundene mine nå i jula at jeg oppfordrer dem til å nyte, slappe av og kose seg – med fornuften i bakhodet. Jeg tror man kommer så utrolig mye lengre med det, enn med masse restriksjoner. Julemat er ofte mer fett og mer salt enn maten vi spiser til vanlig, så det å legge på seg litt vann er helt etter naturens gang. Det trenger likevel ikke å være flere kilo vektoppgang og masse dårlig samvittighet.

Jeg har funnet en fin balanse som jeg ønsker å videreformidle til kunder og mennesker jeg omgåes. Alt for mange stresser med dette i juletider, og det syns jeg er så synd. Du kan jo tenke litt på det nå i romjula og når nyttårsaften nærmer seg. Slapp av og nyt – tren om du vil og ikke tenk på alt du ikke bør og alt du MÅ! Da går det mest sannsynlig mye lettere å holde seg til et måtehold.

God romjul <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *