Still deg selv to spørsmål og sett deg nye mål

Sitter du med den følelsen av at du ikke trives med livssituasjonen din, samtidig som du er usikker på hva du egentlig bør endre på?
Flere spør meg om hjelp til å sette seg mål innen trening og kosthold, og det kan jeg forstå. Det kan være vanskelig å finne ut eksakt hva man skal gå for, og å mobilisere fokus og krefter nok til å gjøre en varig endring.

Da har jeg to spørsmål som kan hjelpe deg litt på vei;

Hvor vil jeg være, fysisk og mentalt om ett år?
Hva hindrer meg i å være der, nå?

Om du tenker deg godt om så klarer du å gjøre deg opp noen tanker og ønsker rundt spørsmål èn. Ikke vær redd for å tenke stort! Spørsmål to finner du også svaret på om du tenker deg om og «feilsøker» din egen livsstil og hverdag.

Neste steg er å skrive ned svaret på spørsmål 1, slik at du ser det svart på hvitt og kan minne deg selv på det med jevne mellomrom. Svaret på spørsmål 2 kan hjelpe deg å reflektere rundt hva du har i livet ditt nå som du bør endre for å få svaret på nr.1 på plass. Det kan være flere elementer som hindrer deg, og noen av dem er kanskje vanskelig å bli kvitt. Men kanskje du kan endre synet ditt på dem? Kanskje du kan finne metoder å takle det bedre på?

Dette er en krevende øvelse, men svært effektiv om man går litt i dypet i seg selv og prøver å se det store bildet. Det vi ikke er tilfreds med kan- og bør vi gjøre noe med. De bølgene vi ikke kan stoppe kan vi lære å surfe på, som det sies. Det er virkelig noe med det!

En liten mental opprydning kan gjøre underverker for hvor mange muligheter du ser i ditt eget liv. Løsningene er ofte ikke så langt unna om vi bare kikker i riktig retning.

Jeg har selv reflektert over dette og gjør det ofte. Det er fort gjort å surre seg inn i en hverdagsrutine som til slutt ender opp med å bli noe annet enn du egentlig ønsker. Dette kan fort resultere i at man holder det gående en stund, for så å ende opp i en situasjon hvor man føler seg helt tom. For min del går opprydningen ofte ut på at jeg må endre prioriteringene mine, sette grenser for meg selv, ta pauser og sette av tid til flere ting som er viktig for bare meg. Og ikke minst – tillate meg selv å gjøre nettopp det uten å kjenne på dårlig samvittighet. Jeg har ikke anledning til å gjøre akkurat det jeg vil hele tiden og fokusere kun på meg selv, og det vet jeg gjelder de fleste av oss. Men vi bør ha en balanse i livet hvor vi samkjører det å tar vare på oss selv samtidig som vi gjør så godt vi kan for andre.

Dine mål og ønsker er ikke mindre viktige enn andres!
Sett deg ned og tenk over disse spørsmålene over her og ta litt tid til deg selv. Vi lever bare en gang, og det er alltid riktig tid for å ha det bra <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *