MÅ all trening være så fornuftig??

I min jobb møter jeg veldig mange forskjellige mennesker med forskjellige ønsker og mål. Noen ønsker å trene for god helse uten spesifikke mål, andre har veldig spesifikke mål og noen tenker ikke så mye over noen ting så lenge de holder seg aktive. Det er ikke så ofte jeg kontaktes av mennesker som ikke har noe særlig ambisjoner for treningen sin utover det å holde seg aktiv, for disse menneskene er gjerne i den sjangeren som trives med å klare seg selv og gjøre det de føler for.


Uansett hvilke ønsker og tanker man har rundt treningen sin, så er jeg utelukkende positiv til at mennesker er aktive.

Jeg møter også de som føler seg litt dratt i begge ender fordi det florerer av tips og råd om hvordan man skal trene optimalt, også trives de egentlig best med å trene slik de selv vil, «optimalt» eller ei. De blir frustrerte og føler de må gjøre ting mest mulig fornuftig for å få helseeffekt av treningen. Til de det gjelder vil jeg si høyt og rungende; Slapp av! Tren og kos deg! Om du ikke har spesifikke mål med treningen din, så du heller ikke ha det. Kroppen din har veldig godt av treningen likevel!

Det er et faktum at det finnes optimale måter å trene på for de som har spesifikke mål. Men for dem som ikke har det, er det ingen grunn til å stresse. Trening i seg selv er BRA så lenge du ikke får vondt at det du gjør eller overdriver mengden! Min erfaring er dog at de fleste setter pris på å få mer kunnskap om hvordan de kan bruke tiden sin på trening mer effektivt.

Selv er jeg veldig interessert i optimalisering, individualisering og effektive metoder for å oppnå resultater. Det er en del av det å være PT å holde seg oppdatert på nettopp dette. Ikke fordi «vanlig trening» ikke har effekt, men fordi min målgruppe ofte er mennesker som vil oppnå noe spesifikt. Dette er svært viktig å forstå. Da skal de kunne komme til meg for å få tilpasset treningen sin på best mulig måte.

Om jeg sa til kundene mine; «Gjør hva du vil, alt funker!» så hadde det ikke vært særlig vits i å kontakte meg. Min jobb er å hjelpe mennesker med å nå målene sine på best mulig måte og mest mulig effektivt. Hadde mitt mål ene og alene vært å få folk til å bevege seg, så kunne jeg like godt vært en aktivitør som inviterte til standardiserte fellestreninger. – Og det er det ingenting galt i, men det er ikke det min jobb i hovedsak handler om som personlig trener.

Konklusjonen er altså;
NEI, trening må ikke være dønn «fornuftig» og optimal for det ene og det andre dersom målet ditt bare er å holde deg aktiv. Om det gjelder deg så trenger du ikke lese artikler å se på videoer og stresse med å holde deg oppdatert på hvordan man skal programmere treningen for best mulig resultat. Holder du deg aktiv, så har du nådd målet ditt.

JA, treningen kan og bør optimaliseres og tilpasses dersom du har spesifikke mål du vil oppnå på mest mulig effektiv måte. Du vil ha godt utbytte av å få tilpasset treningen din til målet du har satt deg. Det finnes gode metoder og måter å gjøre ting på for at du skal få best mulig resultat og sløse minst mulig tid.

Med det ønsker jeg DEG en fin og aktiv søndag – uansett hva slags mål du har! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *