Fredagsintervaller i to deler

Fredagsfølelsen er på plass!
Den har nesten blitt ensbetydende med intervaller eller annen kondisjonstrening for min del. Det er sjelden jeg kjører en styrkeøkt på fredager, rett og slet fordi jeg da er klar for å komme meg bort fra styrkesalen (som jeg tilbringer mesteparten av tiden min i) og for å få løpt ifra meg 😀

Jeg vil dele en genial intervalløkt med dere i dag!
Jeg er usikker på om denne modellen finnes fra før, men jeg hadde hvertfall en god opplevelse av den da jeg komponerte den på mølleøkta jeg hadde forrige helg 🙂 Historien bak var egentlig litt morsom. Jeg skulle egentlig løpe 4×4 intervaller, og da pleier jeg alltid å tracke puls med Fitbit’en min. Etter do drag oppdaget jeg at jeg hadde glemt å starte økta på klokka, så da blåste jeg i det og gjorde om på planen. Jeg holder nøye oversikt over 4×4-intervallene mine hva gjelder maxpuls og gjennomsnittspuls og fremgang der, så for ikke å «ødelegge hele systemet» mitt, ble det altså en alternativ interalløkt istedet (ja, jeg har litt tvangstanker :P)

Here goes!

Tilpass tempoet etter hva DU mestrer, dette er bare mitt eksempel;)

4% stigning under hele økta
5 min oppvarming – 7 km/t
(4 min – 10 km/t, 1 min total hvile) x 2
2 min – 9 km/t
(30 sek – 17 km/t, 30 sek total hvile) x 10
5 min nedtrapping – 6 km/t

Dette ble altså en hybrid mellom utholdenhet og nokså høyt tempo, og jeg ble ordentlig svett og god! En deilig blanding – perfekt på en fredag for å kickstarte helga 😀 Lykke til og GOD FREDAG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *