DU kan gjøre en forskjell!

I går deltok jeg på Afpt-dagen i Oslo med til sammen 400 deltakere hvor vi fikk en oppdatering på helsestatus i Norge og forelesninger om mange utrolig interessante og viktig temaer. Blant annet utholdenhetstrening og folkehelse, mental trening fra et folkehelse perspektiv, PT’ens ansvar og sterk hjerne med aktiv kropp.
Som sikkert mange av dere vet er Afpt – Akademiet for personlig trening, skolen hvor jeg har tatt utdannelsene og de fleste av kursene mine. Det er så utrolig flott at de lager arrangementer som dette og gjør det mulig for oss PT’er å bli inspirert på nytt og på nytt. Etter dager som dette får jeg alltid et ekstra gir og ny giv til å virkelig gjøre en forskjell for kunder og menneskene rundt meg.

Meg og sjefen på Trimeriet i full sving xD

Jeg gjerne også fortelle deg at DU også kan gjøre en forskjell!

I følge studier fra NHI så vinner fysisk aktive mennesker i snitt åtte flere leveår med god helse sammenlignet med inaktive mennesker. Det betyr ikke at vi bare «holder ut» i enda flere år og må pines enda lenger med vonde kropper og dårlig helse som pensjonister. Det betyr at vi i snitt får åtte år ekstra med god helse og funksjon! Er ikke det en motiverende faktor for å være aktiv så vet ikke jeg!

Du trenger ikke å være PT, treningsveileder, gruppeintstruktør eller gymlærer for å bidra til økt aktivitet og bedre helse. DU kan bidra og gjøre en forskjell ved å;

🌿Ta med deg familien din ut på skogstur
🌿 Inviter venner med på gåturer, saltimer eller utflukter
🌿 Inviter til nabotrening med enkle øvelser i hagen
🌿 Si til venninna di på kjøpesenteret; i dag tar vi trappa!
🌿Gjør syforeningen om til gåturer med piknik
🌿 Lag enkle treningsutfordringer med vennegjengen
🌿 Utfordre søsken til å ta ti knebøy en gang i timen
🌿 Ta med deg bestefar ut for å se etter vårtegn!

Dette er bare noen forslag til hvordan du kan bidra til bedre helse for menneskene rundt deg. Det finnes haugevis av muligheter. DU kan bli en inspirasjonskilde til økt aktivitet – uansett hvem du er eller hva du kan! 😀

GOD SØNDAG <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *