Ukeplan med daglige utfordringer – kom i gang!

Ny uke er i gang!
Om du ikke allerede har planlagt ukens trening og mat, så vil jeg gjerne gi deg noen gode utfordringer for denne uken. Dette vil jeg gjøre hver uke fremover. Hensikten min med dette er å inspirere deg som leser til å ta gode valg og gode steg i retning av bedre helse og livskvalitet 🙂

Er du med?

Her kommer min første ukeplan med utfordringer til deg!

MANDAG – Få opp pulsen i minimum 5 minutter.
Du skal være såpass andpusten at det er vanskelig å holde en samtale. Hva du gjør for å få opp pulsen er helt opp til deg selv. Eksempler kan være løping, sykling, roing, spensthopp, burpees, trappeløp… Du kan enten holde pulsen såpass høy i 5 minutter sammenhengende, eller dele det opp i for eksempel 30 sek x 10. Er du godt vant kan du fint holde på lengre.

TIRSDAG – Gjør en aktivitet med en venn/familie/bekjent/ i minimum 30 minutter
Denne utfordringen har jeg med fordi 30 minutter er nokså gjennomførbart for de aller fleste. Det bidrar til å få kvalitetstid med noen du trives med, samtidig som du også hjelper dem å være aktive.

ONSDAG – Få i deg 5 frukt og 5 grønnsaker
Et fint tiltak som hjelper deg å få i deg fiber, vitaminer og mineraler. Få inn frukt og grønt i alle måltider om du kan. Forslag; En smoothie med både frukt og grønt er et fint frokostalternativ, lunsj med salat og en frukt, bakte grønnsaker som tilbehør til middag og brød med pålegg og grønt eller havregrøt med frukt-topping til kvelds.

TORSDAG – Vær ute i frisk luft i minimum 30 minutter
Hva er egentlig fordelen med å være ute?
Frisk luft hjelper først og fremst på konsentrasjon og humør.
Når vi får sollys på huden produseres det D-vitamin som er viktig for regulering av konsentrasjonen av kalsium i blodet. Det er nødvendig for bein og tenners omsetning av kalsium og fosfat, og det er bra for immunforsvaret, energinivået og humøret.

FREDAG – Prøv en ny, sunn oppskrift/ matrett
Det er fort gjort å komme inn i rutine på hva man spiser. Derfor vil jeg utfordre deg til å teste en ny sunn rett som du ikke har spist før eller ikke pleier å spise. Ta gjerne en titt i kjøleskapet om det er noe der som nærmer seg utløpsdato, så kan du kanskje få brukt det istedet for å kaste 😉

LØRDAG – Få opp pulsen i minimum 5 minutter.
Jeg gjentar utfordringen fra mandag! Det er fordi det er veldig bra for hjertet å bli utfordret. Hjertet trenger trening for å bli sterkt. Hold gjerne på lengre enn 5 minutter, men start der om du ikke er vant med det 🙂

SØNDAG – Planlegg den kommende ukens trening og kom deg i seng tidlig.
Se i kalenderen etter åpne luker hvor du kan sette inn treningsøkter og skriv det ned. Skriv gjerne også ned hva du skal gjøre i disse øktene, slik at du har planen klar. Kom deg i seng tidlig slik at du får nok søvn (prøv å oppnå 8 timer!) og er klar for en ny uke 😀

Om du tar utfordringen og legger ut bilder på instagram underveis, bruk gjerne hashtaggen #julieshelseutfordring og tag meg gjerne (pt_julie)! Gøy å se hva dere finner på 😀

Ha en strålende mandag!


1 comment
  1. […] satt sammen med andre øvelser, eller som en enkel måte å få opp pulsen på. Om du er med på helseutfordringen min denne uken så kan disse øvelsene komme godt med […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *